ΕΚΤΑΚΤΟ – Απόλυτο χάος στην Ειδομένη – «Μαύρη» αγορά και… οίκος ανοχής Οι “επενδυτές” έπιασαν δουλειά-

Apr 9, 2016
661 Views
2016-04-09_122715-620x296

Το απόλυτο χάος επικρατεί στον πρόχειρο καταυλισμό των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Ειδομένη, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ελληνικά εδάφη μετά το κλείσιμο των βόρειων συνόρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην περιοχή έχει στηθεί μία “μαύρη” αγορά, όπου οι μετανάστες πωλούν τα τρόφιμα και τα αντικείμενα κάθε λογής που τους χορηγούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην, καθώς δεν τους έχουν απομείνει πλέον άλλα χρήματα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ανέφερε ότι οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι που διαμένουν στην Ειδομένη λειτουργούν ως μία κοινωνία.

“Υπάρχει ένας παράνομος καταυλισμός, όπως έχω πει και στη μήνυση που έχω καταθέσει κατά παντός υπευθύνου. Πρόκειται για χιλιάδες άτομα που λειτουργούν σαν κοινωνία”, δήλωσε σχετικά.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι στον καταυλισμό λειτουργεί ακόμη και ένας οίκος ανοχής. Υπάρχουν σχετικές πληροφορίες, τόνισε ο κ. Γκουντενούδης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα καλύτερης αστυνόμευσης της περιοχής.

Οι κάτοικοι της Ειδομένης είναι ανάστατοι και φέρονται αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

“Πλέον η τοπική κοινωνία αρχίζει και χάνει την υπομονή της. Είμαι δήμαρχος για να προστατεύσω αυτούς τους ανθρώπους. Όταν είναι αγανακτισμένος κάποιος κάνει και αψυχολόγητες ενέργειες”, δήλωσε ο δήμαρχος Παιονίας. Υπογράμμισε, δε, ότι “αυτά θέλουμε να αποφύγουμε, μετά από τόσο καιρό – 18 μήνες υπομονής – να μην φτάσουμε σε ακραία φαινόμενα” και επανέλαβε την έκκληση να εκκενωθεί άμεσα ο καταυλισμός στην Ειδομένη.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title