Ελληνικό: «Βγήκε όπλο» μεταξύ προσφύγων καταγγέλει ο αντιδήμαρχος

May 4, 2016
168 Views
25260934_16557727.limghandler

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Βασίλης Κρητικός, αναφέροντας ότι το βράδυ της Τρίτης «βγήκε όπλο» μεταξύ των προσφύγων που διαμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό του πρώην αεροδρομίου.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε ότι οι όμοροι δήμοι αναμένουν ακόμη μία επίσημη απάντηση για το «πότε θα τελειώσει αυτό το αίσχος», κάνοντας λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση και για υγειονομική βόμβα.

Πρόκειται για εικόνα σταβλισμού, πρόσθεσε ο κ. Κονδύλης καθιστώντας σαφές ότι οι δήμοι δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το κράτος που φέρει ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Την ίδια ώρα, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στη Λέσβο από κλοπές που γίνονται από Αλγερινούς και Ιρανούς.

Συνολικά, 10 Αλγερινοί και ένας Ιρανός συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες για κλοπές σε καταστήματα και επιθέσεις σε βάρος πολιτών, γεγονός που έχei σημάνει συναγερμό στις αρχές. Πρόκειται για πρόσφυγες που έχουν βγει από το hotspot της Μόριας και κυκλοφορούν ελεύθεροι στο νησί.

Στη Λέσβο αυτή τη στιγμή βρίσκονται 4.145 πρόσφυγες, ενώ συνολικά στα νησιά βρίσκονται πάνω από 8.000 πρόσφυγες.

Στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν 2.169 πρόσφυγες, ενώ 2.880 έχουν μεταβεί στον Σκαραμαγκά. Συνολικά στην Αττική βρίσκονται 13.981 πρόσφυγες. Στην Ειδομένη παραμένουν 10.172 άτομα.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title