Κομματικά παιχνίδια με τις Πανελλαδικές – Διαψεύδει το ΥΠΠΑΙΔ

May 5, 2016
324 Views
E7726E90CD4131232A9B91E535813559

«Ξηλώνει» την πλειονότητα των μελών της περσινής Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων το Υπουργείο Παιδείας, 10 ημέρες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, για τη στελέχωση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, αναζητήθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από όλη τη χώρα και οι θέσεις έκλεισαν λίγο πριν το Πάσχα.

Με την ενέργεια αυτή, το Υπουργείο Παιδείας παραβαίνει τον όρο της μερικής ετήσιας ανανέωσης που τηρούνταν εδώ και δεκαετίες ώστε η εμπειρία των παλιών να είναι εχέγγυο για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, σύμβουλος του υπουργού Νίκου Φίλη έχει αναλάβει τα τηλεφωνήματα σε φίλα προσκείμενους εκπαιδευτικούς για τις τριμελείς επιτροπές που θα εισηγούνται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων τα θέματα της επόμενης ημέρας.

«Εντελώς ψευδή» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τα περί «ξηλώματος» της Επιτροπής Εξετάσεων και τα περί «διορισμών συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ» στην ΚΕΕ.

Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» είναι «παντελώς ανυπόστατο», ενώ εκφράζει την απορία του για τη σκοπιμότητα παρόμοιων δημοσιευμάτων δέκα ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν και φέτος με τρόπο αδιάβλητο και υποδειγματικό.

Σημειώνει ακόμη ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ορίζεται λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις, τα ονόματα των μελών της δεν ανακοινώνονται και λαμβάνονται ειδικά μέτρα, προκειμένου, να εξασφαλιστεί η μυστικότητα και η αντικειμενικότητα της όλης διαδικασίας.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title