Λέσβος: Ανάστατοι οι κάτοικοι από τις κλοπές μεταναστών ελεύθεροι από το hot spot

3 months ago
377 Views
ImageHandler

Αρκετοί  έχουν αφεθεί ελεύθεροι από το hot spot επειδή έχει παρέλθει το 25ήμερο χωρίς να έχει εξεταστεί το αίτημά τους για άσυλο

Ανησυχία προκαλεί στις αστυνομικές αρχές το φαινόμενο των επανειλημμένων κρουσμάτων κλοπών που φέρονται να έχουν διαπράξει Bορειοαφρικανοί μετανάστες στη βόρεια πλευρά της Μυτιλήνης.

κλοπή-λάπτοπΣτο σύνολό τους έχουν βγει από hot spot της Μόριας, αφού έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου και έχει παρέλθει το 25ήμερο που ορίζει ο νόμος χωρίς το αίτημά τους να εξετασθεί, οπότε και αφήνονται ελεύθεροι.

Τη Μεγάλη Πέμπτη συνελήφθησαν επτά Αλγερινοί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Όπως προέκυψε από τη δικογραφία, μπήκαν σε περίφρακτο χώρο της δημοτικής πλαζ Τσαμάκια, προκαλώντας φθορές, συνολικής αξίας 300 ευρώ. Ένας απ’ αυτούς κατηγορήθηκε και για το αδίκημα της κλοπής, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε κλέψει από μαγαζί, τσαντάκι ενός 32χρονου θαμώνα, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και διάφορα άλλα προσωπικά του έγγραφα.

Λίγο μετά την Ανάσταση, συνελήφθη άλλος ένας 29χρονος Αλγερινός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε κλέψει ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, από μία 46χρονη υπάλληλο ενός καταστήματος.

ImageHandler (1)Χθες το πρωί συνελήφθη Ιρανός κατηγορούμενος για κλοπή αυτοκινήτου, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν Αλγερινοί κατηγορούμενοι για δυο κλοπές τσαντών με κινητά και μικρά χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το γεγονός προκαλεί ανησυχία αφού σχεδόν 15 μήνες τώρα δεν υπήρξαν περιστατικά κλοπών από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν από τη Λέσβο. Το σημερινό φαινόμενο, όπως ανέφερε σήμερα στέλεχος της Αστυνομίας, είναι καινούργιο και έχει να κάνει με το ότι χιλιάδες μετανάστες κυρίως, έχουν εγκλωβιστεί στη Λέσβο λόγω της εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Πολλοί από αυτούς δεν διαμένουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου διαμένουν κυρίως προσφυγικές οικογένειες οπότε και κατεβαίνουν στην πόλη αναζητώντας κατάλυμα αλλά και τρόπο επιβίωσης αφού δεν διαθέτουν χρήματα ούτε καν ρούχα.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title