”Μη με αγγίζεις, βρομιάρη Έλληνα”ρατσιστική επίθεση σε φωτορεπόρτερ μέσα στο Μαξίμου από ανθέλληνα γερμανό

3 months ago
732 Views
1_504_355

https://web.facebook.com/PeterRamsauer/?fref=ts&_rdr

ScreenHunter_4110 Jul. 01 21.32

Αγανάκτηση προκαλούν οι λεπτομέρειες για το περιστατικό που σημειώθηκε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου όταν ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής Πέτερ Ραμσάουερ, που συνόδευε τον Ζ. Γκάμπριελ επιτέθηκε σε Έλληνα φωτορεπόρτερ χρησιμοποιώντας ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.peter-ramsauer-gespraech-735x400

Ακολούθησε ένταση με τους Έλληνες να ζητούν από τη γερμανική αντιπροσωπεία να ζητήσει συγγνώμη για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του Ραμσάουερ, όπως και έγινε.

Συγγνώμη για το ρατσιστικό παραλήρημα του Βαυαρού πολιτικού, ζήτησε και η γερμανική Πρεσβεία.
Ο Ραμσάουερ, γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα, είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο του 2015 στη Γερμανική Βουλή ότι θα ψήφιζε εναντίον κάθε νέας βοήθειας στην Ελλάδα κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν έχει πολιτική αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, όταν οι φωτογράφοι προσπαθούσαν να πιάσουν θέση για ένα καλύτερο “κλικ”, ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ έσπρωξε κατα λάθος τον Ραμσάουερ, ο οποίος είπε στα γερμανικά “Μη με αγγίζεις, βρομιάρη Έλληνα”.
Οι συνάδελφοι του φωτορεπόρτερ τον ενημέρωσαν ότι ο Βαυαρός πολιτικός τον έβρισε και ο φωτορεπόρτερ ζήτησε από τον Ραμσάουερ να επαναλάβει στα αγγλικά. Έτσι ο πρώην Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, θρασύτατα επανέλαβε τις ύβρεις, αυτή τη φορά… μεταφρασμένες.
Ανακοίνωση για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος τους μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Βαυαρό πολιτικό, Πέτερ Ραμσάουερ, εξέδωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση με τίτλο “Αρχή άνδρα δείκνυσι” (σ.σ η εξουσία φανερώνει τον πραγματικό χαρακτήρα του ανθρώπου) η ΕΦΕ καταδικάζει την επίθεση και σημειώνει ότι θεωρεί αυτονόητο ότι η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμά αποκλειστικά τον αλαζόνα.

Όλη η ανακοίνωση:

“Αρχή άνδρα δείκνυσι

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταδικάζει την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμσάουερ που, στις 30 Ιουνίου, αποκάλεσε εντός του Μαξίμου «βρωμιάρη Έλληνα» τον φωτορεπόρτερ που τον έσπρωξε κατά λάθος ενόσω εργαζόταν.

Η Ε.Φ.Ε. αναγνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτει η εξουσία σε όσους την κατέχουν συγκυριακά είναι η σεμνή διαχείρισή της. Συνεπώς, θεωρεί αυτονόητο ότι η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμά αποκλειστικά τον αλαζόνα”. newsit.gr  φωτογραφίες eurokinissi-Γιώργος Κονατρίνης

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *