«Να εκμεταλλευτούμε τους δύο μήνες που απομένουν για το ΕΣΠΑ»

5 days ago
792 Views
484

Με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα έργα των Δήμων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα οποία βρίσκονται στον «αέρα» μετά την απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνας Κρέτσου, πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μετά την απάντηση της κ. Κρέτσου μίλησε στον ρ/σ Παρατηρητήριο fm, υποστηρίζοντας πως μέσα στους επόμενους δύο μήνες οι δήμοι θα πρέπει να «τρέξουν» για να καταγράψουν τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ποια θα ολοκληρωθούν και ποια όχι μέχρι το τέλος του 2015.

«Θα πρέπει να βρούμε μια λύση εσωτερικά, ώστε εξωτερικά να μην είμαστε εκτεθειμένοι και η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργολάβοι. Εδώ δεν είναι να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα αλλά να σπεύσουμε να εκμεταλλευτούμε τους δύο μήνες που απομένουν, και γι” αυτό θα γίνει η συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Comments

Comments are closed.