Νεκρή 17χρονη που διέμενε στον καταυλισμό του Ελληνικού

Apr 19, 2016
357 Views
ellinikoSkines

Η ανήλικη ζούσε σε σκηνή μαζί με την οικογένειά της στις εγκαταστάσεις του πρώην Δυτικού αεροδρομίου. Άφησε την τελευταία της πνοή στο Λαϊκό. Έρευνα απο το υπουργείο. Κραυγή αγωνίας από τους δημάρχους

Ο πρώτος θάνατος σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών είναι δυστυχώς πραγματικότητα. Όπως μετέδωσαν η ΕΡΤ και το STAR η 17χρονη κατέληξε μετά από σύντομη νοσηλεία στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Η 17χρονη Μαχάζ, από το Αφγανιστάν, ζούσε σε μια σκηνή μαζί με την οικογένειά της και αισθάνθηκε, πριν από λίγες ημέρες, αδυναμία και απευθύνθηκε στο άτυπο ιατρείο που λειτουργεί στο χώρο.

Από εκεί μεταφέρθηκε στις 10 του μηνός στο Λαϊκό νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν διασωληνωμένη καθώς αντιμετώπιζε γαστρεντερολογικά προβλήματα. Τελικά δεν άντεξε και εξέπνευσε. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά ωστόσο, οι γιατροί μιλάνε για πολυοργανική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μουζάλας διέταξε έρευνα ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του παιδιού, ενώ οι δήμαρχοι των όμορων δήμων με ανακοίνωσή τους σημειώνουν: “το πρώην Αεροδρόμιο δεν επιτρέπεται να αποτελεί «αποθήκη ψυχών και σωμάτων», καθώς δεν έχει καμία απολύτως προδιαγραφή για ανθρώπινη διαβίωση επί μακρόν. Επιπλέον, είναι από τις ελάχιστες «δομές φιλοξενίας» που βρίσκεται στην καρδιά του αστικού ιστού. Τίθενται, κατά συνέπεια, τα ακόλουθα ερωτήματα:

Έρευνα απο το υπουργείο – Κραυγή αγωνίας από τους δημάρχους

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο υπουργείο θα διερευνήσει το θλιβερό αυτό συμβάν, ενώ οι δήμαρχοι των όμορων δήμων με ανακοίνωσή τους σημειώνουν: “το πρώην Αεροδρόμιο δεν επιτρέπεται να αποτελεί «αποθήκη ψυχών και σωμάτων», καθώς δεν έχει καμία απολύτως προδιαγραφή για ανθρώπινη διαβίωση επί μακρόν. Επιπλέον, είναι από τις ελάχιστες «δομές φιλοξενίας» που βρίσκεται στην καρδιά του αστικού ιστού. Τίθενται, κατά συνέπεια, τα ακόλουθα ερωτήματα:

α) Πώς θα διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και ασφάλεια, όταν ξαφνικά χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται και συγχρωτίζονται σε έναν χώρο που δεν πληροί καμία προδιαγραφή;

β) Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζεται η άτακτη και πρόχειρη παραμονή τόσων πολλών ανθρώπων σε έναν παντελώς ακατάλληλο χώρο;

γ) Πώς εξυπηρετούνται σε 40 χημικές τουαλέτες περίπου 5.000 άτομα;

δ) Πώς είναι δυνατόν 5.000 άνθρωποι να ζουν χωρίς προδιαγραφές ατομικής υγιεινής;”

(με πληροφορίες από ΕΡΤ-ΣΤΑΡ)

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title