Ξεκινά και επίσημα σήμερα η κυνηγετική περίοδος

1 month ago
456 Views
doc.20151030_.1278615_.kynigi1_

Ξεκινά και επίσημα σήμερα η κυνηγετική περίοδος 2016-17, μετά και την έκδοση της ρυθμιστικής, η οποία φέτος καθυστέρησε αρκετά. 

Χθες υπεγράφη και η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ’ ΚΟΠ), Κώστας Μαρκόπουλος.

Όπως προβλέπει η σχετική τροποποίηση, θα επιτρέπεται κανονικά η θήρα σε όλη την παραθαλάσσια δασική περιοχή του Κυπαρισσιακού, σε απόσταση 50μ. από τη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Κυπαρισσιακού είναι πλούσια σε θηράματα και αποτελεί πόλο έλξης για την κυνηγετική κοινότητα σε πανελλαδικό επίπεδο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, συμβάλλοντας καθοριστικά στην τοπική οικονομία.

Ο πρόεδροι των άμεσα εμπλεκομένων συλλόγων εξέφρασαν στην εφ. «Πατρίς» την ικανοποίησή τους, τονίζοντας πως ό,τι έχουν πετύχει οφείλεται σε διαρκή αγώνα με ισχυρά επιχειρήματα. Ήδη στα γραφεία τους παρατηρείται ικανοποιητική προσέλευση για την έκδοση αδειών, παρά τη φετινή καθυστέρηση στη ρυθμιστική,  ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενταθεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές στις κυνηγετικές άδειες και στα τέλη θήρας παρέμειναν στα περσινά επίπεδα, με τις πρώτες ενδείξεις να φανερώνουν προτίμηση στις άδειες τοπικής εμβέλειας.

 

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *