Πιάστηκαν στα χέρια και πάλι στον Πειραιά – Στα όριά τους οι LA πρόσφυγες

Apr 13, 2016
379 Views
epeisodia-peiraias

Η αβεβαιότητα για το μέλλον τους και η κούραση μετά από δύο μήνες στον Πειραιά έχει φέρει στα όριά τους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης (12/04) στο λιμάνι του Πειραιά, όταν -για άγνωστο λόγο- ομάδα Αφγανών συνεπλάκη με πρόσφυγες από τη Συρία.AdTech Ad

Την ώρα που στην πύλη Ε2, είχε στηθεί ένα μικρό γλέντι και οι πρόσφυγες περνούσαν λίγες στιγμές χαλάρωσης και χαράς, ήρθε η συμπλοκή που αναστάτωσε την περιοχή. Οι πρόσφυγες ήρθαν στα χέρια και για δέκα περίπου λεπτά υπήρξε ένταση η οποία έληξε χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει η αστυνομία.

Στο λιμάνι του Πειραιά και την πύλη Ε2, οι περισσότερες οικογένειες έχουν απομακρυνθεί και μεταφερθεί σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Χθες, έφτασαν στο λιμάνι πούλμαν προκειμένου να παραλάβουν κόσμο για τις δομές της Μαλακάσας και των Οινοφύτων όμως κανείς δεν δέχθηκε να επιβιβαστεί σε αυτά καθώς οι πρόσφυγες προτιμούν τον Σκαραμαγκά όπου έχουν πληροφορηθεί ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ καλύτερες.

Νωρίτερα, στην Ειδομένη οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δεκαπέντε προσαγωγές (5 Γερμανοί υπήκοοι, 2 Βρετανοί, ένας Ολλανδός, ένας Αυστριακός, ένας Πορτογάλος, 2 Σουηδοί, ένας Τσέχος και δύο Έλληνες πολίτες), στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που έχουν αρχίσει, ιδιαίτερα μετά και τα τελευταία επεισόδια και τα όσα έχουν αναφερθεί για συγκεκριμένα άτομα που φέρονται ότι παρακινούν τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι προσαγωγές έγιναν στην γέφυρα του Αξιού, απ’ όπου περνούν αναγκαστικά όσοι εισέρχονται στη χώρα από τα Σκόπια, καθώς κινούνται μέσα στο ελληνικό έδαφος προς τα σύνορα.

Οι προσαχθέντες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι είναι αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες, αλλά, σύμφωνα με τις αρχές, κανείς δεν ανήκει σε κάποια από τις ΜΚΟ που βρίσκονται στην περιοχή.

Από τους δεκαπέντε προσαχθέντες κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για οπλοφορία, μόνο ένας, Γερμανός υπήκοος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

 

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title