Συνεχίζεται και σήμερα το… καλοκαίρι με μίνι καύσωνα – Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Apr 19, 2016
428 Views
ImageHandler

Στους 34 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Ασθενείς έως μέτριοι οι άνεμοι στα πελάγη – Ο καιρός μέχρι την Κυριακή – Καλοκαιρία αλλά και ξηρασία δείχνουν τα στοιχεία για το Πάσχα

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις, ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε σήμερα Τρίτη. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 32 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες όποτε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 07 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά και νότια έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 09 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Τη Τετάρτη, λίγες νεφώσεις που θα είναι κατά τόπους αυξημένες θα αναπτυχθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με τοπικούς όμβρους από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσεις μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά της χώρας και κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών κατά τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανόν στα νότια 8 μποφόρ. Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Παρασκευή θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή

Το Σάββατο λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βορειοδυτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών όμβρων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή, λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν με τοπικές βροχές να σημειώνονται στα βορειοδυτικά και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει εκ νέου μικρή άνοδο.

Ο καιρός το Πάσχα

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου, καλοκαιρία αλλά και παρατεταμένη ανομβρία /ξηρασία δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία για την Μ. Εβδομάδα και κατά πάσα πιθανότητα το Πάσχα αλλά και ίσως παραπέρα.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title