Τσιρώνης: Τα θρησκευτικά κατάντησαν η ώρα του παιδιού

3 days ago
471 Views

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από τον πόλεμο υπουργείου Παιδείας αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών, έκανε λόγο για υποβάθμιση του μαθήματος

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης σχολίασε την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την Εκκλησία της Ελλάδος με επίκεντρο το μάθημα των θρησκευτικών, σε τηλεοπτική εκπομπή της τηλεόρασης του Epsilon. “Τα θρησκευτικά καταντήσαν η ώρα του παιδιού, όπως και κάποια άλλα μαθήματα που για μένα είναι πολύ σημαντικά” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε πως είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές ώστε να αντιστραφεί αυτό το φαινόμενο υποβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου. “Στην ίδια συζήτηση βρέθηκε και ο Ελλάδα και Ορθοδοξία είναι δύο άστρα σε μια τροχιά. Αν χαθεί το ένα, χάνεται και το άλλο” του απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος που κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως κινούνται κατ’ αυτό τον τρόπο επειδή είναι άθεοι.Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NEWS 247 χαμηλούς τόνους κρατούν από το Μέγαρο Μαξίμου στην κόντρα του υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει ήδη αποσταλεί μήνυμα από το περιβάλλον του υπουργού Παιδείας προς την Αρχιεπισκοπή για συνάντηση του με κ. Ιερώνυμο ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα. Το ραντεβού δεν έχει καθοριστεί, καθώς δεν είναι ακόμα γνωστό το πρόγραμμα του κ. Ιερωνύμου, με το κλίμα ανάμεσα στις δυο πλευρές να παραμένει ακόμα «παγωμένο».

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *