Χαμόγελα για την 29χρονη που τραυματίστηκε στην Αίγινα: Βιώσιμο το άκρο της

1 month ago
650 Views
ImageHandler

Η τουρίστρια από την Ουκρανία υπέστη μερικό ακρωτηριασμό του αριστερού της ποδιού κατά τον εμβολισμό του μικρού τουριστικού από ταχύπλοο στο στενό της Μονής

Επιτυχής κρίνεται από τους γιατρούς του ΚΑΤ η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η  29χρονη τουρίστρια από την Ουκρανία που υπέστη μερικό ακρωτηριασμό του αριστερού της ποδιού χθες το μεσημέρι μετά τη σύγκρουση σκαφών στην Αίγινα.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το άκρο της γυναικας είναι βιώσιμο και η κατάσταση της ασθενούς σταθερή. Οπως αναφέρουν οι γιατροί, η τουρίστρια υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στο καλό αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης.

Καθοριστικοί για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της αποδείχθηκαν αφενός ο μερικός ακρωτηριασμός και αφετέρου η σχετικά σύντομη πρόσβαση της τραυματία σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας οι άλλοι τρεις τραυματίες του μοιραίου συμβάντος -που στοίχισε τις ζωές τεσσάρων ατόμων, ανάμεσα στους οποίους ενα 5χρονο κοριτσάκι.

Ο 16χρονος που είχε διακομιστεί με πρόβλημα αναπνευστικό στους αεραγωγούς είχε καλή έκβαση και αναμένεται να πάρει σήμερα εξιτήριο. Αντιμετωπίσιμη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εκτιμήθηκε και η κατάσταση της υγείας των άλλων δύο τραυματιών. Ανάλογη ήταν η εικόνα και για τον τέταρτο τραυματία του τραγικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας -πρόκειται για αστυνομικό που είχε διακομιστεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών κι εκτιμήθηκε επίσης ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *