Έκρυψε 57 μετανάστες σε φορτηγό για να τους μεταφέρει από τον Έβρο στην Αθήνα

May 15, 2016
445 Views
1

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κατάφερε την σύλληψη ενός 49χρονου που σκόπευε να προωθήσει στην Αθήνα 57 μετανάστες τους οποίους μετέφερε με φορτηγό.

2Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας 16 από τους μετανάστες ήταν ανήλικοι ενώ σε βάρος του 49χρονου αλλά και δύο συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της Μεταφοράς – Προώθησης πενήντα επτά μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, Πλαστογραφίας, Απλής συνέργειας σε διακίνηση μεταναστών και Διευκόλυνσης εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα.AdTech Ad

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών για την εξάρθρωση κυκλωμάτων και τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες Σαββάτου (14/5/2016), συνέλαβαν, στην Ε.Ο. Καβάλας Θεσσαλονίκης ανωτέρω δράστη.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος το Σάββατο (14/5) παρέλαβε από τον νομό Έβρου τους  57 μετανάστες με σκοπό τη μεταφορά τους στην Αθήνα, μέσω Θεσσαλονίκης, έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους (3.000) ευρώ έκαστος, που κατέβαλλαν σε έτερο διακινητή στο Πακιστάν.

Όπως διαπιστώθηκε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, το Ι.Χ. φορτηγό έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ενώ στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε υπεύθυνη δήλωση μεταβίβασης ανωτέρω οχήματος στον ίδιο από 46χρονο αλλοδαπό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

 

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title