Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Everjets στο «Ελ.Βενιζέλος»

1 month ago
821 Views
5F0713954C3D3A524CFB5B8C453D4F32

Με ασφάλεια προσγειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αεροσκάφος τύπου Airbus 320 των αερογραμμών Everjets, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα στον αισθητήρα αποσυμπίεσης καμπίνας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της πτήσης, το αεροσκάφος, που μετέφερε 165 επιβάτες, μετά την απογείωση και ενώ πετούσε πάνω από την Αλόννησο και ανερχόταν τις 23.000 πόδια, έδωσε προειδοποιητική ένδειξη στο πιλοτήριο ότι τμήμα του συστήματος βαλβίδων συμπίεσης δεν ήταν στη σωστή θέση.

Παρά το γεγονός ότι η συμπίεση στο αεροσκάφος ήταν η ενδεδειγμένη και δεν παρουσιάστηκε απόκλιση ή αστάθεια, κρίθηκε ορθό, με βάση και τις συστάσεις των εγχειριδίων της εταιρείας, το αεροσκάφος να κατέλθει αμέσως σε υψόμετρο ασφάλειας και να ζητηθεί έκτακτη προσγείωση.

Το αεροσκάφος κατήλθε αμέσως σε ύψος 10.000 ποδών και κατευθύνθηκε προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Λόγω της πυκνής εναέριας κίνησης κίνησης στην περιοχή του αεροδρομίου εκείνη την ώρα, δόθηκαν οδηγίες, αφού δεν υπήρχαν άμεσα θέματα ασφάλειας, να πραγματοποιήσει σε ύψος 7.000 ποδών κύκλους αναμονής για να του δοθεί άδεια προσγείωσης. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε τρεις κύκλους στο ύψος των 7.000 ποδών και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Newsroom ΔΟΛ

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *