Απίστευτο: Το νεογέννητο παιδί του ήταν του… αγέννητου δίδυμου αλελφού του!

3 weeks ago
830 Views
newego_LARGE_t_1101_54397724_type13031

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ένας άνδρας στην Ουάσινγκτον που αφού αποκαλύφθηκε ότι το νεογέννητο παιδάκι του δεν ήταν δικό του, στη συνέχεια βίωσε το σοκ της ζωής του όταν αποδείχθηκε ότι το παιδί ήταξν του αγέννητου δίδυμου αδελφού του!

Το μωράκι γεννήθηκε με εξωσωματική γονιμοποίηση. Οταν όμως αποδειχθηκε ότι η ομάδα αίματος του δεν ταίριαζε ούτε με αυτή του πατέρα ούτε με της μητέρας, το ζευγάρι μπήκε σε σκέψεις, θεωρώντας ότι είχε γίνει λάθος στην κλινική όπου είχαν απευθυνθεί.

Και όμως, οι αρμόδιοι τους διαβεβαίωσαν ότι δεν έγινε κανένα λάθος με τγο σπέρμα που χρησιμοποιήθηκε, καθώς ο άνδρας ήταν και ο μοναδικός λευκός δότης εκείνη την ημέρα, ελαχιστοποιώντας έτσι τα περιθώρια σφάλματος.

Μετά από αμέτρητα τεστ και γενετικούς ελέγχους αποδείχθηκε κάτι που άφησε τους πάντες άφωνους: Το DNA στο σπέρμα του πατέρα δεν προερχόταν από τον ίδιο, αλλά από τον αγέννητο δίδυμο αδελφό του που είχε απορροφηθεί στη μήτρα της μητέρας τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ορισμένες εγκυμοσύνες ξεκινούν με πολλαπλά έμβρυα και μερικές φορές το DNA από τον χαμένο αδελφό απορροφάται από το επιζών έμβρυο, αφήνοντας τμήματα του γενετικού του κώδικα  σε αυτό που τελικά θα γεννηθεί.

Η σπάνια αυτή ανωμαλία όπου δύο γονιμοποιημένα ωάρια μπορούν να συγχωνευθούν σε ένα ονομάζεται χιμαιρισμός και οι οργανισμοί που αποτελούνται από γενετικά ανόμοιους ιστούς ονομάζονται χίμαιρες.

Στην πράξη, γιος και πατέρας είναι γενετικά συνδεδεμένοι, αν και ο πατέρας του παιδιού είναι ο… αγέννητος θείος του…

Comments

Comments are closed.