Αυτός είναι ο εκρηκτικός μηχανισμός που ανατίναξε το αεροσκάφος Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε τον μηχανισμό ανατίναξης

4 days ago
714 Views
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ-ΕΚΡΗΞΗΣ-490x310

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι εκμεταλλεύτηκε ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου για να τοποθετήσει στο ρωσικό αεροπλάνο της Metrojet εκρηκτικό μηχανισμό που είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή του αεροσκάφους και τον θάνατο των 224 επιβαινόντων.

Θέλαμε να χτυπήσουμε δυτικό αεροσκάφος, αλλάξαμε γνώμη μετά την έναρξη των επιδρομών από τη Ρωσία, σημειώνει η οργάνωση.

Το περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους, Νταμπίκ, δημοσίευσε την Τετάρτη μία φωτογραφία που -όπως ισχυρίζεται η οργάνωση- δείχνει τον εκρηκτικό μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε για τη συντριβή του αεροσκάφους.

Η φωτογραφία δείχνει ένα κουτάκι αναψυκτικού με έναν πυροκροτητή και διακόπτη.

Παράλληλα, δημοσίευσε φωτογραφίες διαβατηρίων που ισχυρίζεται ότι ανήκουν σε ρώσους πολίτες που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Η αυθεντικότητα των φωτογραφιών δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Kommersant: Στην καμπίνα του αεροπλάνου η βόμβα

Σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Kommersant αναφέρει ότι η βόμβα που εξερράγη στο ρωσικό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου τον περασμένο μήνα οδηγώντας στον θάνατο και τους 224 επιβαίνοντες, είχε τοποθετηθεί στην καμπίνα του και όχι στον χώρο αποσκευών, όπως είχε αρχικά δημοσιευτεί.

Η Kommersant, η οποία επικαλείται πηγή προσκείμενη στις έρευνες σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, αναφέρει ότι το επίκεντρο της έκρηξης φαίνεται να ήταν στο πίσω μέρος της καμπίνας, κοντά στο τμήμα της ουράς.

«Σύμφωνα με μία πρώτη εκδοχή, η βόμβα ενδεχομένως να είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα επιβάτη δίπλα στο παράθυρο. Η ενεργοποίησή της οδήγησε στην καταστροφή του πλαισίου του παραθύρου και στην αποσυμπίεση στην καμπίνα, που είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: in

Comments

Comments are closed.