Αυτό είναι το 20 του Τσίπρα στον Φίλη; Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ: Μάθημα στα παγκάκια!

4 days ago
433 Views
imagehandler

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο Κρήτης – Στο πεζοδρόμιο, πάνω στα παγκάκια, τα παιδιά έχουν ανοίξει τα βιβλία – Τα πιο τυχερά είναι σε… container – Δεν έχουν λεφτά για… θρανία και αλλάζουν τα βιβλία στα Θρησκευτικά – «Εγκλήματα» κατά συρροή στην Παιδεία

Στις 12 του μήνα όταν χτύπησε το πρώτο κουδούν για τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας πανηγύριζε ότι όλα βαίνουν καλώς, ότι δεν υπάρχουν κενά σε επίπεδο εκπαιδευτικών, ότι έχουν διανεμηθεί όλα τα βιβλία. Τότε μάλιστα ο ίδιος ο Αλεξης Τσίπρας είχε μεταβεί στο υπουργείο και είχε διθυραμβικά απονείμει «άριστα 20» στο Νίκο Φίλη για το έργο του.

Την ίδια ώρα, όμως, σε σχολείο στην Κρήτη και ενώ βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς υπάρχουν μαθητές που κάνουν μάθημα σε… παγκάκια!

Ναι, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο οι φωτογραφίες από το 2ο Γυμνάσιο Γουβών είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Μαθητές δύο τάξεων στοιβάζονται κάτω από στέγαστρα για να προστατευθούν άλλοτε από τον ήλιο, άλλοτε από τη βροχή (σ.σ. το πρωί της Τρίτης έριξε χαλάζι στην Κρήτη), ανοίγουν τα βιβλία τους στο γόνατο και παρακολουθούν τον δάσκαλό τους όρθιο να προσπαθεί να τους διδάξει.

Οι μαθητές κάτω από τα παγκάκια προσπαθούν να κάνουν μάθημα

Όπως λένε οι γονείς, με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τα παιδιά την Τρίτη να μην κάνουν κατάληψη στο σχολείο για όλα αυτά που βιώνουν. Οι ίδιοι, ωστόσο, προειδοποιούν ότι αν δεν δοθεί μια άμεση και μόνιμη λύση τις επόμενες ημέρες τότε θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Για την ώρα το πρόβλημα λύνεται μεσοβέζικα αφενός με κοντέινερ που παραχώρησε ο τοπικός δήμος – με όσα προβλήματα και μειονεκτήματα έχει αυτή η λύση ενόψει και του χειμώνα που έρχεται – και αφετέρου με δύο δανεικές αίθουσες από το γειτονικο λύκειο, μια εκ των οποίων είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της βιβλιοθήκης.

Μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, όμως, οι εικόνες με τους μαθητές στα παγκάκια να κάνουν μάθημα θα αποτελούν όνειδος για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η δημόσια εκπαίδευση.
Δείτε τους μαθητές που κάνουν μάθημα στα παγκάκια (Νέα Τηλεόραση Κρήτης)

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *