Αχαΐα: Αγωνία για τον 9χρονο που χάθηκε στο φαράγγι του Βουραϊκού

1 month ago
630 Views
faraggi

Έκανε πεζοπορία με τους γονείς του – Φόβοι ότι έχει χαθεί μέσα στον χείμαρρο – Στο σημείο έχουν σπεύσει δύτες

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του 9χρονου αγοριού που χάθηκε ξαφνικά από τα μάτια των γονιών του το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ έκαναν πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού. Η κινητοποίηση για τον εντοπισμό του παιδιού ήταν άμεση και σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας με τη συμμετοχή μάλιστα ομάδας της ΕΜΑΚ και της αστυνομίας. Την τελευταία ώρα οι ομάδες διάσωσης ενισχύθηκαν και με δύο σκυλιά- ιχνηλάτες.

Οι ομάδες των διασωστών δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν το παιδί πριν πέσει η νύχτα, αφού τότε θα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα. Η Πυροσβεστική έχει πέσει στη μάχη για τον εντοπισμό του παιδιού με δύτες (για να ερευνήσουν το ποτάμι), αναρριχητές (για να ερευνήσουν στα απόκρημνα βράχια) και πυροσβέστες που γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γονείς του εννιάχρονου που έκαναν μαζί του πεζοπορία, ο μικρός περπατούσε σε μικρή απόσταση από εκείνους και τα δύο αδέλφια του και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα τον έχασαν από το οπτικό τους πεδίο. Μαζί με την οικογένεια έκανε πεζοπορία και ένα φιλικό της ζευγάρι.

Το παιδί έπεσε από μία γέφυρα, από ύψος περίπου 15 μέτρων, κοντά στις γραμμές του οδοντωτού σιδηροδρόμου, σε ένα εξαιρετικά στενό και επικίνδυνο πέρασμα, όπου οι πεζοπόροι περνούν πατώντας πάνω από λαμαρινόφυλλα. Στο ίδιο σημείο, μάλιστα, πριν από περίπου ένα χρόνο είχε σημειωθεί άλλο ένα ατύχημα, που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό μιας τριαντάχρονης γυναίκας.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί λίγο πιο πάνω από τη θέση «Δικαστήρια» στο 7ο-8ο χλμ. της σιδηροδρομικής γραμμής του οδοντωτού.

Μετά από αρκετές ώρες αναζήτησης, εκφράζονται φόβοι ότι το παιδί έχει χαθεί σε χείμαρρο, σε «σιφώνι», όπως το λένε οι ντόπιοι, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και δύτες.

Πηγή: patrastimes

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title