Βίτσας: Kαι οι 50.000 που βρίσκονται στη χώρα δεν έχουν το προφίλ του πρόσφυγα… (Video)

Apr 16, 2016
529 Views

Πριν το Πάσχα θα αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά από μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να αποφορτίζεται η Ειδομένη, αλλά και το Ελληνικό, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», εξήγησε ότι στον Πειραιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή 3.600 άνθρωποι.

Μέχρι τη Δευτέρα, όπως είπε, περίπου 2.000 άτομα θα φύγουν από το λιμάνι για τον Σκαραμαγκά, αλλά και άλλες δομές φιλοξενίας, ενώ οι υπόλοιποι 1.600 εκτιμάται ότι θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Βίτσας επεσήμανε ακόμη ότι από την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας «υπάρχει μια πολύ σημαντική μείωση των ροών», κάτι που διευκολύνει τη διαχείριση του ζητήματος.

Σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρώπη ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι θα ξεκινήσει σε 10-15 μέρες.

Για τις άδειες ασύλου είπε ότι θα δοθούν σε όσους έχουν το δικαίωμα ασύλου, σημειώνοντας ότι και οι 50.000 που βρίσκονται στη χώρα δεν έχουν το προφίλ του πρόσφυγα.

Χαρακτήρισε, τέλος, πολύ σημαντική τη σημερινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο, «γιατί δείχνει ότι πρόκειται για ένα διεθνές θέμα».

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title