Βόμβα Άνθιμου για την τραγωδία στο Παρίσι: “Το νου σας! Είμαι κι εγώ στόχος. Να προσευχόμαστε για να μη συμβεί κάτι παρόμοιο”

2 days ago
466 Views
133e7475420f27f57df7c6dee57dc3c3_XL

“Το είχα πει θα έρθουν φρικτές ώρες”

“Βόμβα” Άνθιμου μετά το μακελειό στο Παρίσι. “Τα είχα πει. Πρέπει να έχουμε το νου μας τώρα και οι αρχές και οι υπόλοιποι. Σίγουρα είμαι κι εγώ στόχος κάπου” διεμήνυσε πριν από λίγα λεπτά στο κήρυγμά του τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπως αναφέρει το agioritikovima.gr.

“Πόλεμος μεταξύ Χριστιανών στην Ανατολή δεν έγινε ποτέ, πόλεμος μεταξύ Χριστιανών έγινε στη Δύση με την απομάκρυνση των Προτεσταντών” είπε αρχικά ο Μητροπολίτης θεσσαλονίκης. Κατόπιν όμως αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι σημείωσε:

“Το είχα πει θα έρθουν φρικτές ώρες, τρομακτική επίθεση στην πόλη των Παρισίων, τι φταίνε οι άνθρωποι. Από που είναι (σ.σ. η επίθεση) καταλαβαίνετε. Όταν με ρώτησαν στην τηλεόραση για το θέμα των μεταναστών εγώ είπα κατά τρόπον απλούν: τους αγαπάμε τους ανθρώπους που πραγματικά υποφέρουν, τους προστατεύει η πολιτεία και η εκκλησία αλλά δεν χωράμε άλλους εμείς σαν χώρα. Μας είπαν από την ΕΕ ότι πρέπει να δεχτούμε 50.000 μετανάστες…Αυτό το ανακάτωμα ενέχει πάρα πολλούς κινδύνους. Αυτοί τα έχουν όλα εξετάσει και επινοήσει. Πώς έγινε λοιπόν αυτή η εγκληματική πράξη χθες το βράδυ; Και δεν μπόρεσε να έχει πρόνοια το Παρίσι, γιατί και τότε που έγινε η άλλη μεγάλη σφαγή (σ.σ Charlie) θα έπρεπε αυτή η εμπειρία να τους έχει φωτίσει, αφού εκείνοι (σ.σ οι τζιχαντιστές) υποσχέθηκαν τις πρωτεύουσες της Ευρώπης θα τις χτυπήσουν, θα τις διαλύσουν. Τι σχέση μπορεί να έχουν όλοι αυτοί με τον ποιμένα τον καλό που λέει σήμερα το Ευαγγέλιο. Οπότε εμείς μένουμε στην προσευχή μας και στη θλίψη μας για τα αθώα θύματα, αλλά οι άλλοι είναι εγκληματίες. Εκτέλεση του ανθρώπου αν δεν είναι μαζί μας λένε εκείνοι, ενώ ο Χριστός μας λέει όστις θέλει οπίσω μου ελθείν”

Και σημείωσε ακόμη πως κανείς δεν τιμωρήθηκε που δεν ήλθε στην πίστη μας αντιθέτως εμείς έχουμε μάρτυρες.

Κλείνοντας τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα με την εξής προειδοποίηση:

“Πρέπει να προσέχουμε, εγώ ήδη κάπου σίγουρα είμαι στόχος, έχουν μπει μέσα σε ολόκληρη την Ευρώπη, Να υπάρχει αστυνομική προσοχή και να κάνουμε προσευχή για να μη συμβεί κάτι παρόμοιο”.

Και τέλος φώναξε:  “το νου σας και στις αρχές και στους υπολοίπους για το τι μπορεί να συμβεί”.

Comments

Comments are closed.