Γάλλος εμβόλισε περιπολικό στην Ασπροβάλτα και φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»

6 days ago
552 Views
imagehandler

O 49χρονος από τη Γαλλία ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες

Ένα περίεργο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 49χρονο Γάλλο που παρακολουθούνταν από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές ως ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακή στην περιοχή της Ασπροβάλτας.

Ο 49χρονος ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας στις 24 Σεπτεμβρίου από τους Κήπους αρχικά κρατήθηκε για δύο ημέρες εκεί προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

Κατά τον έλεγχό του διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος βρίσκεται στην κόκκινη λίστα έχοντας από τις γαλλικές αρχές ένα ειδικό μέτρο το οποίο προβλέπει ότι για λόγους εθνικής ασφάλειας, όταν εισέρχεται κάποιος σε άλλη χώρα, οι αρχές της συγκεκριμένης χώρας είναι υποχρεωμένες στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας να τον παρακολουθούν διακριτικά. Για το λόγο αυτό όχημα της αντιτρομοκρατικής με συμβατικές πινακίδες παρακολουθούσε τις κινήσεις του.

Την Κυριακή το βράδυ λίγο μετά τις 9 και ενώ βρισκόταν στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την περιοχή της Ασπροβάλτας, ο 49χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και τους… επιτέθηκε. Με το όχημά του, εμβόλισε το όχημα της αντιτρομοκρατικής που τον ακολουθούσε, ενώ κατά τον έλεγχο φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος) Τελικά ακινητοποιήθηκε και  οδηγήθηκε κατηγορούμενος στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο δικαστήριο ο 49χρονος από τη Γαλλία ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς ήταν «ύποπτος για τα ταξίδια που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα». Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διέταξε και την απέλασή του.

Αυτή την στιγμή ο 49χρονος κρατείται στο τμήμα Παράνομης Μετανάστευσης στην Μιγδονία Θεσσαλονίκης προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της απέλασης. Ήδη οι ελληνικές αρχές έχουν έρθει σε επαφή με τις γαλλικές αρχές και πλέον ο χειρισμός της υπόθεσης έχει περάσει διακρατικό επίπεδο.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *