Γάμος προσφύγων μέσα σε σκηνή στην Ειδομένη! -ΦΩΤΟ

May 4, 2016
366 Views
Resizer

Μπορεί να πέρασαν κακουχίες μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα και να έχασαν την ελπίδα τους ότι τελικά θα φτάσουν στον προορισμό τους, τη Γερμανία, δεν έχασαν όμως τη θέληση τους… για ζωή. Ένα ζευγάρι Σύρων προσφύγων, που είναι εδώ και ενάμιση μήνα στην Ειδομένη, ήρθε χθες “εις γάμου κοινωνίαν” μέσα σε μια σκηνή!

Χθες το βράδυ, ο 27χρονος Σάχερ από το Ντέιρ αλ Ζορ της Συρίας φόρεσε τα καλά του και νυμφεύθηκε την αγαπημένη του, την 20χρονη Ρουχάγια, επίσης Σύρια.

gamos_idomeni1_0.jpg
Η νύφη ντυμένη στα λευκά, κρατώντας μια ανθοδέσμη φρέσκα λουλούδια στα χέρια αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με τον Σάχερ, υπό το βλέμμα δεκάδων προσφύγων και εθελοντών, που φρόντισαν τόσο για την αμφίεση της νύφης όσο και για τη γαμήλια τούρτα.

«Είμαστε περίπου ενάμιση μήνα στην Ειδομένη και αποφασίσαμε να μην περιμένουμε άλλο και να σφραγίσουμε με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την αγάπη μας», εξήγησε, μιλώντας τηλεφωνικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεαρός Σύρος.gamos_idomeni_0.jpg

«Μαζί θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε ώσπου να πετύχουμε τον στόχο μας, να φτάσουμε στην Ευρώπη και να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα ζωή, μακριά από τις βόμβες. Μια ζωή που θα μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε», είπε.

Ο γάμος του Σάχερ και της Ρουχάγια, εκτός από νυφικό, ανθοδέσμη και γαμήλια τούρτα, είχε και ροδοπέταλα, που σχημάτιζαν μια μεγάλη καρδιά πάνω στο στρώμα της σκηνής τους. Το φως, εξασφάλισε η Αμερικανίδα εθελόντρια Άλισον Τόμπσον, τα ηλιακά φωτιστικά της οποίας είναι τα μόνα που φωτίζουν, μαζί με τ’ αστέρια, τις σκοτεινές νύχτες των προσφύγων.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title