Αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό… Οι Έλληνες περνούν καλά…

3 weeks ago
37676 Views
9999999999999999999

Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια.ΚΑΦ

Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.
Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.
Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους.
Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά…
Όχι δεν περνάμε καλά.
Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρια και το χαβαλέ διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί βλέπεις τις πόλεις να έχουν γεμίσει από κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα «χιλιάρια» ή το πολύ «χιλιοτετρακοσάρια»,

που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα δίνουν για να μαθαίνουν τα παιδιά τους να οδηγούν, πριν τους αγοράσουν το καινούργιο σεντάν των 2.500 κυβικών…Γιατί βάφεσαι και φτιάχνεσαι για το ραντεβουδάκι αλλά στο σπίτι οι υπόλοιποι θα τη περάσουν με κουβέρτα δίπλα σε ένα αερόθερμο του κώλου.

PETRELAIOTHERMANSIS_532_355Γιατί και το πετρέλαιο είναι στην ίδια λίστα με τον οδοντίατρο, εκείνες τις εξετάσεις που αναβάλεις, το φαΐ ποιότητας, το φρεσκάρισμα στο σπίτι που αρχίζει και βγάζει μούχλα, και σιγά σιγά τα υπόλοιπα είδη ενός «πολιτισμένου κόσμου» που θα μπουν στην ίδια λίστα σαν περιττές δαπάνες.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί αυτό το νεαρό παιδί χώθηκε κάπου με τρία κατοστάρικα, αλλά δεν έχει όνειρα. Πάει να πιεί το ποτάκι του μόλις καβατζώσει ένα μεροκάματο γιατί νιάτο είναι, αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα όνειρα του. Μερικά 24ωρα μπροστά και πολύ λέω.Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί στο παππού δώσανε κάτι κωλογενόσημα αγνώστου προελεύσεως που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και θέλει να τα ξεφορτωθεί η κινέζικη φαρμακοβιομηχανία της πλάκας..

Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί για τρίτο συνεχή χρόνο δεν ανάβουμε καλοριφέρ και τον παππού τον τυλίξαμε με μια κουβέρτα να μη ξεπαγιάζει και τελικά.. μας έμεινε…

Όχι δεν είμαστε καλά, γιατί όλη αυτή η κίνηση, είναι το τρέξιμο ανθρώπων που δεν ελπίζουν σε τίποτα πια, δεν έχουν τίποτα, αλλά δεν είναι κι ελεύθεροι.
ΘΛΙΨΗΞυπνάνε και κοιμούνται με τη σκέψη τι θα είναι η έλλειψη της επόμενης μέρας. Αν θα κάνουν αυτό αντί για εκείνο. Γιατί πλέον δεν έχουμε τη πολυτέλεια να τα κάνουμε και τα δυο ακόμα κι αν αυτά είναι βασικές ανάγκες.

Ναι έτσι γουστάρουν και γυρνάνε με το αυτοκίνητο τσάρκα.
Μήπως θα μάθετε ποτέ πόσοι τσακωμοί προηγήθηκαν στο σπίτι;
Πόσα γαμοσταυρίδια πέσανε πριν ξεμυτίσει η χαρούμενη οικογένεια για τη βόλτα της;
Μήπως θα μάθετε πόσοι κοιμούνται χαπακωμένοι και πόσοι δεν κοιμούνται καθόλου πια;
Μπορεί κανείς να συλλάβει ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑPΡΩΣΤΕΙΑΣ;

katathlipsi-fisikes-therapeies

Όχι δεν μπορούμε να το συλλάβουμε, γιατί δεν στο λέω και δεν μου το λες.
Γιατί ξυπνάμε και κοιμόμαστε σ΄ενα χώρο που έχει ξεχάσει πλέον τι είναι ζωή, δικαίωμα, πραγματική ανάγκη.

Ανάγκη έχει γίνει να πληρώσεις.
Ανάγκη έχει γίνει να είσαι εντάξει απέναντι στους τοκογλύφους, να μην κινδυνέψεις για τα «μεγάλα» να σε ξεσπιτώσουν, να μην έχεις φαί, να μην έχεις που να κοιμηθείς.
Οτιδήποτε πάνω από αυτό ονομάζεται «εντάξει είμαστε»
Τόσο άθλιο, τόσο μίζερο το τοπίο της νεοφώτιστης μπανανίας της Ευρώπης.

Είναι σαν να βλέπεις μια δύστυχη να κάνει πιάτσα για ένα δεκάρικο, κι επειδή θα γυρίσει σπίτι έχοντας αγοράσει δυο πιτόγυρα μετά το πήδημα, θα θεωρείται πως «εντάξει είναι μωρέ» δε τρέχει και τίποτα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή τρέμουν στην ιδέα πως θα κάνει βαρύ χειμώνα γιατί της θέρμανσης προηγούνται τα χαράτσια,Ενφια 2016..  δεν γίνεται να τα καλύψεις και τα δύο.

Στρατιές από ανθρώπους που η υγεία τους πάει κατά διαόλου για χίλιους δυο λόγους, όπως συμβαίνει στον άνθρωπο, την αφήνουν στην άκρη γιατί προηγούνται οι φόροι, οι τράπεζες, οι ΔΕΚΟ, να ζήσουμε να τους θυμόμαστε…

Οι Έλληνες περνάνε καλά.
Φυσικά όταν το καλά το υποβιβάσεις στο επιβιώνω, κι επίσης αν σ΄αυτό συνυπολογίσεις μια χούφτα καραγκιόζηδες που ούτε τους νοιάζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, αρκεί ο κώλος τους να είναι καλά, το σώνεις το πράγμα.

Όμως πόσο θα το σώσεις ακόμα λέγοντας αηδίες και ψευτιές.
Πόσο θα κρατήσει η βιτρίνα πριν να φανεί η βρώμα που κρύβεται από πίσω;
Και δεν εννοώ πως θα γίνει κάποιος ξεσηκωμός.
Δεν είναι πανάκεια, πλέον, πως τη φτώχεια και τη δυστυχία θα την ακολουθήσει η Νέμεση.
Μπορεί απλά να δεις γύρω σου τη χώρα των ζόμπι.
ΔΔΔΔΔΤων ζωντανών νεκρών. The walking dead της Μεσογείου…

Ανθρωποι ήδη σέρνονται άσκοπα χωρίς να ξέρουν ούτε τι κάνουν σ΄αυτή τη ζωή , ούτε που πάνε. Ξυπνάνε κοιμούνται σαν ρομποτάκια, χωρίς καν να έχουν ιδέα πως είναι κάτι τέτοιο..
Αυτό είναι το χειρότερο αλλά το αναπόφευκτο στα ζόμπι.
Κάποιο θόρυβο ακούν κι ακολουθούν, αν τους σφυρίξεις από την άλλη θα πάνε από εκεί. Μόλις μυρίσουν φαί θα ρθουν..

Ναι οι Έλληνες περνάνε καλά στο κολαστήριο.
Εχει καπαρώσει ο καθένας τη τιμωρία του και αυτομαστιγώνεται.
Εκατό φορές τη μέρα «θα είμαι καλό παιδί» Δεν θα ξανακάνω ζαβολιές.
Μαζί τα φάγαμε και τώρα αναδρομικά θα ξεράσουμε και το γάλα της μάνας μας.
Έτσι γιατί οι κύριοι καθηγητές επιβάλλουν συμμόρφωση και τάξη.
Κι όπως λέει κι ο ποιητής όταν ακούς τάξη.. ανθρώπινο κρέας μυρίζει.

Βλέπετε καφετέριες γεμάτες; Τα μπαράκια; Τις ταβέρνες;

kafeteries-570-751x600

Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο με το Χότζα και τον αφέντη του.
Του λέει ο αφέντης του τρέχα βάλε φόρους κι έλα να μου πεις.
Πράγματι βάζει και την άλλη μέρα του δίνει αναφορά.
Εχουν αναστατωθεί όλοι αγά μου τι θα κάνουμε;
Βάλε κι άλλους φόρους του λέει κι έλα πάλι.
Αγά μου γίνεται χαμός, φωνάζουν, βρίζουν τι κάνουμε;
Ρίξε κι άλλους φόρους κι έλα να μου πεις.
Αγά μου τώρα έχουν βγάλει κάτι μαχαίρια και τ΄ακονίζουν θα μας σφάξουν.
Τώρα του λέει ρίξε και τα χειρότερα χαράτσια αυτά που ξεπερνάνε κάθε όριο κι έλα να μου πεις.
Γυρνάει ο Χότζας πίσω και του λέει, αγά μου συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. Εχουν ησυχάσει όλοι, έχουν γεμίσει τις ταβέρνες, τα μαγαζιά, γελάνε, πίνουν, τραγουδάνε…
Αυτό είναι το χειρότερο λέει ο αγάς. Κατάλαβαν που το πάμε και θα τα φάνε όλα, θα τα κάψουν αλλά εμείς δεν θα πάρουμε άλλο φράγκο. Τώρα αρχίζει ο κίνδυνος.
Ο Έλληνας τη πάτησε με το χρηματιστήριο, οι πρώτες κασέλες αδειάσανε, τώρα αδειάζουν και τα ρέστα..
Οσοι κρατιούνται καλά φεύγουν, όσοι μείνουν, σε λίγο καιρό, θα νοιώθουν αυτό ακριβώς που τους θεωρεί το σύστημα. Τίποτα. Ο κανένας.
Ολη αυτή η κίνηση, όλη αυτή η υποταγή ακόμα είναι γιατί ο άλλος θυμάται ακόμα το ονομά του.Μια σπίθα ν΄ανάψει στο μυαλό της ζόμπιλαντ και θα γίνει ένα γενικευμένο χασάπικο… Κι όποιος επιβιώσει.
Το να γυρίζεις ένα λαό στο μεσαίωνα και να νομίζεις πως όλα θα πάνε καλά είναι γελοίο. Ο άνθρωπος ήταν και θα είναι πάντα το πιο άγριο θηρίο.
Η ταμπέλα του πολιτισμένου κρέμεται επάνω του όσο του δίνεις την ευκαιρία να ονειρεύεται πως είναι κάτι άλλο.
Οσο του δίνεις τα εφόδια να γίνει κάτι άλλο.
Με τη μόρφωση, με την υγεία, με τη τέχνη, με την αίσθηση πως είναι ΑΣΦΑΛΗΣ στη φωλίτσα του.
Αν του τα πάρεις όλα αυτά και τον βάλεις να παίξει σε επίπεδο επιβίωσης ίσως ανακαλύψεις πως ο πολιτισμός δεν πέρασε από πάνω του ούτε μια μέρα…Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν καίγεται το πορτοφόλι απλά, δεν καίγονται τα παλιόχαρτα. Καίγονται νευρώνες αλύπητα, καίγονται συναισθήματα, όνειρα, ελπίδες, καίγονται όλες οι ασφάλειες…
Κι αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό.
Και τότε, πραγματικά θα περάσουμε καλά. Ονειρεμένα… http://newchannel.gr/

Έλληνας ο Αρθρογράφος !

Comments
 • Καταπληκτικό άρθρο!!!!!!!!!!!!!!

  Panagiotis Tsalidis September 27, 2016 4:40 PM Reply
  • Ακούστε συνάνθρωποι….το άρθρο όντως περιγράφει την Ελληνική πραγματικότιτα σε όλο της το “Μεγαλείο”. Σημειώστε όμως ότι σε κάθε “επίθεση” που συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο οι επιλογές του πολιορκημένου είναι δύο. Ή παραδίδεται αμαχητί ή αμύνεται. Και αν επιλέξει να αμυνθεί πρέπει να έχει την οξύνεια και την στοιχειώδη ικανότητα να εφεύρει τρόπους άμυνας που να έχουν αποτέλεσμα…που να “σπάσουν’ την πολιορκία…που να δημιουργήσουν απώλειες στον “εχθρό”. Η συμπεριφορά όμως των Ελλήνων αυτή τη φορά κάθε άλλο παρά αμυντική είναι. Δεν αμύνεται κανείς ούτε με την αποστασιοποίησή του από τη “μάχη”, ούτε με την έξοδό του απο τη χώρα(ρίψασπις κατά τους αρχαίους προγόνους μας),ούτε με το “άραγμα” στον καναπέ ή στα διάφορα καφέ ανά τη χώρα. Για να αμυνθεί κάποιος…στη οποιαδήποτε επίθεση…το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να συμετάσχει ΕΝΕΡΓΑ σε μια ομάδα άμυνας. Να οργανωθεί. Να πάρει αποφάσεις μαζί με άλλους. Δεν φέρνει ΠΟΤΕ ένας κούκος την άνοιξη. Οι Έλληνες τελικά, δεδομένου οτι πάσχουν σε θέματα συννενόησης, ήταν και είναι ένα εύκολο πειραματόζωο για τους ανθρώπους που δημιούργησαν όλον αυτό τον όλεθρο. Αν καταφέρουμε ποτέ να συννενοηθούμε μεταξύ μας και να γίνουμε ΟΛΟΙ μια γροθιά απέναντι στον “εχθρό” τότε μόνο θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα για μας.

   Antonis Kastrinos September 29, 2016 12:57 AM Reply
 • Τι οχετός……….. και δυσοσμία ……

  Kouriati elissvet September 28, 2016 12:25 AM Reply
 • Τα λέει όλα απλά και νοητά.

  Χαράλαμπος Αραβαντινός September 28, 2016 3:08 AM Reply
 • Οπως στρωνετε κοιμαστε αχρηστοι!

  Soul September 28, 2016 8:01 AM Reply
 • Πόση αλήθεια χωράει σε λίγες λέξεις!!!
  Με πονάει σαν πολίτης, σαν άνθρωπος,σαν μάνα!

  ΒΙΟΛΕΤΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ September 28, 2016 9:15 AM Reply
 • Όταν η πραγματικότητα του blackout μας κοιτάει κατάματα οι περισσότεροι άνευ μέλλοντος θα καταλάβουν ότι υπήρξαν συνήγοροι αυτής της τραγικής εικόνας Δυστυχώς.Εξαιρετικής ευφυίας άρθρο μπράβο.

  Μαρια-Λη Κοξ September 28, 2016 9:40 AM Reply
 • Όποιος έχει βρεθεί στα υπόγεια της Τράπεζας της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια θα έχει προσέξει να σχηματίζονται ουρές στο γκισέ στο οποίο ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ χρυσές λίρες. Αντίστοιχα σε εκείνο που πουλάς είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού είναι “καβαντζωμένο” οικονομικά, έχει βρει έτοιμα, έχει κλέψει, διατηρεί ακόμη προνόμια και ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΟΡΑ η παρούσα κρίση…Θεωρώ ότι έχει κάνει λάθος εκτίμηση σε αυτό το σημείθο ο συγγραφέας του συγκεκριμένου καλού κατά τα άλλα άρθρου.

  Δημήτριος Κωνσταντινίδης September 28, 2016 9:45 AM Reply
  • Κάνετε κάποιο λαθος,μάλλον θα μιλάτε για την δεκαετία του 2000,μια χαρά τα λέει ο συγγραφέας,στην Τραπεζα Ελλαδος μάλλον θα έχετε πατήσει την δεκαετία του 2000,γιατι στο έτος 2016 πουλάνε μονο λιρες για να πληρώσουν ενφια,εφορία,πετρέλαιο η ακομα και για φαγητό,και για αγορά ουτε λόγος…

   Βαγγέλης September 28, 2016 5:41 PM Reply
  • Ζεις σε άλλο κόσμο φαίνεται φίλε !!!! Την ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ περιγράφει το άρθρο και αν δεν θέλεις να την αποδεχθείς, αργά ή γρήγορα, θα την βρεις μπροστά σου όπως την βρήκαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ

   Κων. Γραικιώτης September 28, 2016 6:45 PM Reply
 • Αυτά είναι αρθρα…Όχι τα σκουπίδια που διαβάζουμε καθημερινά

  Stratos September 28, 2016 10:43 AM Reply
 • Η μόνη φορά που διάβασα ολόκληρο άρθρο και μόνη φορά που δεν μετάνιωσα και δεν χαλαστικα για το χρόνο που μου έκλεψε…
  Συγχαρητήρια καταπληκτικό άρθρο..

  Νίκος September 28, 2016 12:20 PM Reply
 • Τρίχες άρθρο. Γιατί η ζωή που είχαμε και που έχει ο πολιτισμένος κόσμος όπως γράφει το άρθρο, στην Ελλάδα ήταν προιόν δανείων. Όταν μια οικογένεια αγόραζε 2-3 αμάξια με δανεικά, όταν δίνονταν μισθοί 1200-1500 ευρώ με δανεικά τώρα αναγκαστηκά προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα. Καλά λοιπόν θα κάνετε να σοβαρευτείτε και να δουλέψετε.

  Βασίλης Πέτρου September 28, 2016 1:12 PM Reply
  • Pou na doulepsis re paliom….a? Se poies douleies? Apo poio planhth katevhkes ga…w to ksestavrh sou?

   ema September 28, 2016 2:41 PM Reply
  • Τι λες ρε κοκοβιέ ? Που την ειδες την δουλεια εσυ ? Ειστε τοσο μαλακισμενα μερικα ατομα που απορώ γιατι τολματε και σχολιαζετε, βρές εσυ δουλεια σε ολους και τοτε θα πάνε να δουλέψουν. Και τώρα εσυ θες να μας πεις οτι αν σου δώσουν 1200 η 1500 ευρω, δεν θα τα παρεις ε ? Οσο για τα δυο τρια αυτοκινητα που λες θα σου πω το αλλο. Αν μια οικογενια αποτελειται απο 5 ατομα, πες οτι το ανδρογυνο χρησημοποιει ενα αμαξι, τα παιδια αν εχουν δουλεια με λευτα τα οποια μπορουν να εχουν απο ενα αυτοκινητο το καθε ενα, με 1000 ή 1400 κυβικα το πολυ, η βασικη ερωτηση ειναι γιατι να μην εχει ο καθε ενας το δικο του ? Πρεπει δηλαδη ο καθε ενας να περιμενει ποτε θα τελέιωσει ο αλλος με το αμαξι ωστε να το παρει το αυτοκίνητο το αλλο μελος της οικογένειας? Οχι φιλε μου δεν μπορει ο καθε ενας να κρεμεται απο το αυτοκινητο του αλλου, ο καθε ενας εχει το δικαιωμα να εχει το δικο του αυτοκινητο. Απο πεντε ατομα αν αποτελειται μια οικογενεια 5 αυτοκινητα πρεπει να εχει. Αν μπορει να εχει ο καθε ενας το δικο του αυτοκινητο, η λογικη λεει ναι πρεπει να εχει οπωσδηποτε ο καθε ενας το δικο του αυτοκινητο. Γιατι καποια στιγμη οι ανθρωποι μεγαλωνουν, και δεν μπορει για παραδειγμα να εισαι 25 χρονων, και να περιμενεις τον πατερα σου, ποτε θα ερθει απο την λαικη αγορα, η ποτε θα ερθει απο τα τσιπουρα, για να παρεις το αυτοκινητο και να πας με την με την γκομενίτσα σου βολτα. Εγω θεωρω απολυτα λογικο, και ειναι απολυτα λογικο, να εχει ο καθε ενας τα δικα του πραγματα. Τωρα αν εσυ μπορεις να μενεις με τους δικου σου, και εχεις την δυνατοτητα να αγορασεις το δικο σου αυτοκινητο, και δεν το κανεις πεεριμενοντας ποτε θα γυρισει σπιτι ο πατερας σου, για να παρεις το δικο του καντο. Κανονικα ομως ειναι λαθος λογικη αυτη, αγορασε το δικο σου αυτοκινητο, και πηγαινε οπου θες για οση ωρα θες . Γιατι αν ο πατερας σου και η μανα σου ειναι της βολτας και ειναι λογικο αυτο, και τους περιμενεις να γυρισουν για να πεις μπαμπα να παρω το αμαξι σου να παω μια βολτα ? Αυτο ρε φιλε ειναι μεγαλη μαλακια. Αλλιως αν ειστε τοσο φτωχοι δεν μπορεις να κανεις αλλιως και πρεπει να μοιραζεσται ολοι ενα αμαξι, τοτε λυπαμαι αν εισαι σε τετοια κατασταση, μακαρι να μην εισαι.

   Panayiotis Konstantos September 28, 2016 3:17 PM Reply
  • Φαίνεται ότι είσαι απο τους ΠΟΛΎ βολεμένους. Ξέρεις πόσοι είναι ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. Γιατί νομίζεις ΟΤΙ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ τόσοι νέοι…Για την πλάκα τους;;; Κράτα τα πιστεύω σου και τον νεοφιλελευθερισμό σου για τον εαυτό σου και ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ!!!!

   Κων. Γραικιώτης September 28, 2016 6:53 PM Reply
 • Παρα πολυ καλο αρθρο..
  Οσο για εσας που λετε να πατε να δουλεψετε,τι νομιζετε οτι κανουμε ας πουμε? Δεν δουλευουμε 14ωρα για 400 ευρω?? Αυτο νομιζετε? Ε ρε κουνια που σας κουναγε…

  KΩΣΤΑΣ September 28, 2016 2:43 PM Reply
 • Εγω παντως συμφωνω απολυτα με το αρθρο, τα λεει ετσι ακριβως οπως εινια. Μπορει ο αλλος να εχει παει για καφε, αλλα το τι σκεφτεται απο μεσα του, και ποσο διαλυμενος ειναι ψυχολογικα και σωματικα με την ολη κατασταση που επικρατει, κανεις δεν το ξερει. Γιυτο βγειτε για καφε κανονικα, και οποιος παλευει να τα καταφερει αυτος ο ιδιος το ξερει. Οι αλλοι ας λενε οτι θελουν.

  Panayiotis Konstantos September 28, 2016 3:25 PM Reply
 • Πάρα πολύ καλό αρθρο πού λέει τήν πραγματική αλλά καί τραγική αλήθεια συνχρόνως.Πολλά συγχαρητήρια στόν δημιουργό του.

  Γιώργος September 28, 2016 5:10 PM Reply
 • Οι μισοί στα σχόλια βαλτοί του αρθρογράφου και οι άλλοι μισοί τσιμπάνε και απαντούν σαν κι εμένα. Χα χα χα.

  Name September 29, 2016 12:34 AM Reply
 • Του αρθρογράφου οχι βρε παιδιά ..

  Newchannel September 29, 2016 1:06 AM Reply
  • ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ??ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ??Η ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ(ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΩ)

   ΧΡΗΣΤΟΣ September 29, 2016 10:46 AM Reply
 • Ωραίο το άρθρο ; που ηταν αυτά τα άρθρα τις μέρες της ρεμούλας και των πακέτων Ντελόρ να στηλιτευσουν τα κακώς κείμενα και τις μέρες που επόμενο ηταν οτι θα ερχόντουσαν . Γιατι μπήκαν όλοι οι ευεργέτες και απελευθερωτές αυτής της χώρας στη φυλακή η δολοφονήθηκαν ; Γιατι κάποιες που+στρες φάγανε το 2004 όσο όλοι οι υπόλοιποι μαζί επι δυο , μικροί και μεγάλοι ; καλο το άρθρο και αλλά παρόμοια που εκτονώνουν το λαϊκό αίσθημα αλλά πολύ αργά αντανακλαστικά που ενεργοποιούνται μόνο απο τη πείνα .

  Manos September 29, 2016 11:36 AM Reply
 • Ναι αλλά τελικά γιατί είναι γεμάτες οι καφετέριες?

  Ντιο September 29, 2016 3:27 PM Reply
 • ΄΄ ΡΑΓΙΑΣ ΛΑΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΡΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΚΟ ” ( Unless ξεσηκώνεται και αλλάζει τα παντα μιακ αι καλη!)

  Ελεανα September 29, 2016 10:23 PM Reply
 • Το δημοσιουπαλληλίκι ως μπράβοι της κυβέρνησης (παλιά τακτική σίγουρη με τους αναγκαίους ψήφους) μαζί με το παπαδαριό (και αυτοί κρατικοδίαιτοι είναι) σας έχουν βάλει κάτω και σας ρουφάνε το αίμα …..και το μυαλό σας
  Οι πρώτοι με το βασανιστήριο της φτώχειας και οι δεύτεροι με το φόβο του θανάτου …
  Και καλά σας κάνουν, αφού γουστάρετε αφεντάδες και όμορφα παραμύθια για το μέλλον σας!!!
  Οπότε ή τους φουντάρετε, ή φουντάρετε…(τα λέει και ο FREUD)

  ιος September 29, 2016 11:45 PM Reply
 • Ποιός ειναι οεχθρός?

  Νανα September 30, 2016 12:53 AM Reply
 • Εάν δεν γίνει το μπαμ τότε θα είμαστε άξιοι τις μοίρας μας.
  Εάν δεν ενωθουμε σαν λαός ασχετου κόμματος και συμφερόντων θα μας πατήσουν σαν τα σκουλήκια.
  Σε καμία χώρα στην Ευρώπη δεν θα περνούσαν όλα αυτά που κάνανε στους Ελληνες.
  Γελούν μαζί μας ακόμα και οι κότες. Μας πήρανε παραμαζομα και κάνουν ότι θέλουν.
  Εμείς φταίμε.
  Στις επόμενες εκλογές τι θα κάνουμε;… Θα πάμε πάλι σαν τα πρόβατα στην σφαγή και θα λένε οι Ευρωπαίοι πάλι (αυτοί δεν χορτασαν ακόμα). Παιδιά κάντε αγώνα για ξεσηκωμο, όλοι πρέπει και μπορούμε.
  Εάν περιμένουμε να το κάνουν άλλοι για εμάς, θα περιμένουμε πολύ…

  Triantafyllos Apostolidis September 30, 2016 10:39 AM Reply
 • Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος θίγει ο αρθρογράφος παρά πάνω
  και μιλάει ακριβώς για όσα παρακάτω συμβαίνουν..
  Ολοι ξέρουν για όλους και όλοι στα λόγια μένουν!
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

  Χρηστος September 30, 2016 1:34 PM Reply
 • Ωραία τα λέει το άρθρο και όλοι συμφωνούμε. Στις διαπιστώσεις και στην περιγραφή της κατάστασης, όλοι είμαστε μανούλες. Όταν όμως φτάσει η ώρα του “διά ταύτα”, η πλειοψηφία την κάνει πλαγίως, σφυρίζοντας αδιάφορα.
  Το ίδιο και ο ανώνυμος (γιατί άραγε;) “Έλληνας(;) αρθρογράφος”.
  “Και δεν εννοώ (λέει) πως θα γίνει κάποιος ξεσηκωμός.Δεν είναι πανάκεια, πλέον, πως τη φτώχεια και τη δυστυχία θα την ακολουθήσει η Νέμεση”. Τί μας λες ρε φίλε! Αν δεν γίνει ξεσηκωμός, αν δεν έρθει η Νέμεση όπως στις αρχαίες τραγωδίες, τυότε τί απομένει; Να δέσουμε μια πέτρα στο λαιμό και να πνιγούμε; Ή μήπως να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα όσα έρχονται; Εκτός βέβαια και έχει να μας προτείνει κάποιον καινούριο “σωτήρα-μεσία” που δεν μας τον λέει από την αρχή για να μας τραβήξει το ενδιαφέρον!
  Ενότητα, αλληλεγγύη, οργάνωση, αντίσταση, αντεπίθεση, ανατροπή! Κανείς από τα λαϊκά στρώματα που θίγονται δεν περισσεύει. Κι όποιος κρατάει πισινή περιμένοντας οι άλλοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, είναι άξιος της τύχης του…

  Κων. Χ. Χαραλαμπίδης September 30, 2016 10:24 PM Reply
 • Ο,τι σπειρανε θα το θερίσουνε, τα ”αριστερά” δηθεν καθαρματα της κυβέρνησης. Οψομεθα..

  Βασια Καρκαγιαννη Καραμπελια October 2, 2016 11:35 AM Reply
 • Pingback: Αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό. Οι Έλληνες περνούν καλά… - Τι λες τώρα;

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *