Ερώτηση για τους άνεργους DJ της χώρας κατέθεσε στη Βουλή το Ποτάμι

3 days ago
941 Views
ӵ枴糧 󴧭 ϫיִ륩ᠴ粠¯� �С񡳪嵞 16 Ϫ�߯�15, �𯫵�ﳷ够ﵠ쥠�񯡰ᩴャ孡 이񡬠孠�粠𱾴粠ᮩ﫼㧳粠�쭧쯭顪⦆𱯣񜬬ᴯ򮊨EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Ερώτημα προς τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, για το τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τους DJ που επιστρέφουν στην ανεργία λόγω φθινοπώρου, υπέβάλε χθες στη Βουλή το Ποτάμι.

«Θα θέλαμε να μας πει ο υπουργός επίσημα, από αυτό εδώ το βήμα, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για όσους εργάζονται ως DJ στα καλοκαιρινά μπαρ και καφέ της χώρας, οι οποίοι όπως είναι γνωστό με την άφιξη του φθινοπώρου βλέπουν τις θέσεις εργασίας τους να συρρικνώνονται» είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Αμυράς, απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε το Ποτάμι στα πρακτικά της Βουλής, τουλάχιστον 2 στους 3 DJ καλοκαιρινών μπαρ και κλαμπ πλήττονται από την έλευση του φθινοπώρου, εποχή κατά την οποία μειώνεται δραματικά η ζήτηση για άτομα που γνωρίζουν την πολύπλοκη διαδικασία επιλογής μουσικών κομματιών από λάπτοπ, ενώ μόλις 1 στους 3 απορροφάται από χειμερινά κέντρα διασκέδασης.

«Πρόκειται για μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα, τα μέλη της οποίας, εκτός από τις κουραστικές συνθήκες εργασίας και την εποχική απασχόληση, αντιμετωπίζουν και το κοινωνικό στίγμα του να μη θεωρείται σοβαρή η δουλειά τους, ιδιαίτερα αν έχουν περάσει το 30ό έτος της ηλικίας τους» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Άγνωστο, επίσης, παραμένει πόσοι ερασιτέχνες DJ βρίσκονται έξω από την αγορά εργασίας και είναι αναγκασμένοι να κάνουν εξάσκηση στο σπίτι, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό λόγω του ακριβού εξοπλισμού που απαιτείται για την εκπαίδευση τους στην επιλογή μουσικών κομματιών. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ο αριθμός τους ανέρχεται στους 50 με 100 χιλιάδες περίπου.

Από την πλευρά του ο υπουργός δεσμεύτηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους των DJ στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ δήλωσε πως θα υπάρξει μέριμνα ώστε μέσω ΟΑΕΔ να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις που θα αξιοποιήσουν τις δεξιότητες τους, αν και όπως παραδέχτηκε κάτι τέτοιο θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *