Η Πελοπόννησος στην τρίτη θέση σε παραγωγή… χασίς!

3 days ago
764 Views
1 periptwsi (1)

Στην τρίτη θέση ανάμεσα στις περιοχές-παραγωγούς χασίς κατατάσσεται η Πελοπόννησος

Στο πλαίσιο οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και Μεσσηνίας, της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Λακωνίας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αντίστοιχα, ακόμη δύο (2) φυτείες κάνναβης, αποτελούμενες συνολικά από -534- φυτά κάνναβης. 

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα (28.7.2016) το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -255- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,4 εκατοστά έως 2 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 5.036 γραμμαρίων και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας.

Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα (28.7.2016) το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -279- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,4 εκατοστά έως 1 μέτρο περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης .

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών των φυτειών.
Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title