“Κουδούνι” για το 1ο Σχολείο Τουρισμού στο Ναύπλιο

2 months ago
387 Views
tourism-school-nafplio
Το Σχολείο Τουρισμού είναι μια εθελοντική δράση που γεννήθηκε από την ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας και υλοποιείται χάρη στο μεράκι μιας ομάδας ανθρώπων ασχολούμενων με τον τουρισμό και την ευγενική υποστήριξη του ΔΟΠΠΑΤ και του Δήμου Ναυπλιέων.
Τον ερεθισμό τον έδωσε το σχολείο τουρισμού που ήδη λειτουργεί στην Καλαμάτα. «Με έντονη τη διαπίστωση της έλλειψης προγραμμάτων διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και του ενδιαφέροντος από τη μεριά μιας ομάδας εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού, βάλαμε μπροστά το σχέδιο της λειτουργίας του σχολείου τουρισμού που θα προσφέρει στους επαγγελματίες και εργαζομένους στον χώρο, αλλά και στους σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρωση.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους, που απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα να εκπαιδευτούν σωστά. Και όταν μιλάμε για εκπαίδευση εννοούμε από το απλό και καθημερινό κομμάτι της συμπεριφοράς, μέχρι το πιο εξειδικευμένο, όπως η προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ο Δήμος Ναυπλιέων μπορεί με τις ομορφιές του να προσελκύσει επισκέπτες, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί μέσα από τη γνώση», δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, στη συνέντευξη τύπου, που δόθηκε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, για την ανακοίνωση της λειτουργίας του.
Ο κύριος Κωστούρος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πίστη του, στο νέο αυτό, εγχείρημα του ΔΟΠΠΑΤ, το οποίο ελπίζει, και να καθιερωθεί. «Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επιτυγχάνεται η εκπαίδευση, η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων» δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος κυρία Βασιλική Κονδυλάρου, η οποία εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση, καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε, «οι αιτήσεις για συμμετοχή στην διοργάνωση υπερβαίνουν ήδη τις προσδοκίες μας».

Το πρώτο κουδούνι του 1ου σχολείου Τουρισμού θα χτυπήσει στο Ναύπλιο, στις 18 και 19 Μαΐου 2016, στο χώρο τέχνης «Φουγάρο», υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων.

Συμπληρώστε ΕΔΩ τη φόρμα εγγραφής στο Σχολείο Τουρισμού Ναυπλίου [https://www.esurvey.gr/answer/142]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
2752047300 & 6940543723

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title