Νίκος Νικολόπουλος: “Η Νικούλα μας έφυγε μέσα από τα χέρια… Πως να το δεχτώ;”

4 months ago
4448 Views
ScreenHunter_3789 Jun. 04 22.11

«Μας έφυγε μέσα από τα χέρια… Πώς… Πώς να το δεχτώ;» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» για την κατάσταση της υγείας της 17χρονης κόρης του, Νίκης.

Ο βουλευτής περιέγραψε όπως βίωσε το περιστατικό:

«Το προηγούμενο Σάββατο καθίσαμε στο τραπέζι  να φάμε όλοι μαζί, όπως κάθε Σάββατο μεσημέρι. Παρατήρησα ότι η Νίκη έπινε πολύ νερό. Πέντε ποτήρια και μετά σηκώθηκε να πιει κι από τη βρύση. Συμβαίνει συνήθως αυτά τα παιδάκια να επιμένουν μέχρι κορεσμού σε κάτι που τους έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, είτε φαγητό, είτε υγρό, είτε ένα αντικείμενο, ή μέχρι εξάντλησης σε κάποια κίνηση του σώματός τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις παρεμβαίνεις δυναμικά για να τα συνεφέρεις μέχρι να συνεχίσουν κανονικά στο επόμενο στάδιο. Λίγο αργότερα έπεσε να κοιμηθεί. Ήταν ήσυχη. Δεν πέρασε μία ώρα και σηκώθηκε να κάνει εμετό. Νομίζαμε ότι την ενόχλησε το φαγητό αλλά άρχισε να βγάζει αφρούς από τη μύτη. Έκανε σπασμούς. Κάλεσα αμέσως το ΕΚΑΒ. Ήρθαν γρήγορα. Τη βάλαμε στο καροτσάκι και της κρατούσα το κεφάλι».

Στη συνέχεια, το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Αγιος Ανδρέας”: «Το παιδί ψυχορραγούσε. Έπεσαν πάνω του. Είχε υποστεί εγκεφαλικό και πνευμονική εμβολή. Το βλέπω μπροστά μου τώρα… Σχεδόν ταυτόχρονα παθαίνει καρδιακή ανακοπή. Από εκείνη την ώρα είναι κλινικά νεκρή. Διακομίζεται τελικώς στο Ρίο… Ο Θεός είναι μεγάλος κι η Νίκη μας έχει ανάγκη από τις προσευχές όλων μας».

Ερωτώμενος για την απόφαση της οικογένειας σε δωρεά των οργάνων της κόρης τους, απάντησε: «Μη με ρωτάς για την απόφασή μας να δώσουμε τα όργανα της Νικούλας μας. Είναι, όπως έγραψε και η Τασία, η συνέχεια του δρόμου που ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα της ζωής της. Άλλοι άνθρωποι θα ζήσουν ευτυχισμένοι χάρη σ’ αυτήν. Τα παιδιά είναι όλων μας. Κι ο δικός μας άγγελος είναι άγγελος για όλα τα παιδιά»

 

 

 

.http://www.usay.gr/

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *