Ο νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας είναι ο κουμπάρος του Κώστα Καραμανλή

May 8, 2016
869 Views
ScreenHunter_3128 May. 08 20.09

Ένα από τα πρόσωπα ποτ ακούγονται για την ηγεσία του AKP κι επομένως και για την πρωθυπουργία είναι και αυτό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος σήμερα κατέχει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ενέργειας.o-neos-prothypourgos-ths-tourkias-2


Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είναι ο σύζυγός μίας από τις κόρες του Ερντογάν, της Έσρα, την οποία παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2014 με μάρτυρες στον πολιτικό γάμο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την σύζυγό του Νατάσα.

Επίσης μάρτυρες ήταν ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο ηγέτης του Πακιστάν στρατηγός Μουσάραφ και ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Αντριάν Ναστάζε.
Σύμφωνα με το TheToc, ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει το γάμο «συνάντηση των πολιτισμών» υπενθυμίζοντας ότι από τους τέσσερις μάρτυρες δυο ήταν χριστιανοί και δυο μουσουλμάνοι.
«Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο» ανέφερε από πλευράς του ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Καραμανλής ο οποίος έγινε δεκτός υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Ο γαμπρός του Ερντογάν διηύθυνε έως τα τέλη του 2013 τον όμιλο συμμετοχών Çalık.

Ο 38χρονος σήμερα οικονομολόγος συμπεριλήφθηκε στις εκλογικές λίστες του AKP, το κόμματος του πεθερού τους, για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και κατάφερε να κερδίσει μία από τις 550 θέσεις της Εθνοσυνέλευσης.

Πηγή:
imerisia.gr

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title