Ο Χάτσικο της Λακωνίας. Πιστός στη ζωή και στον θάνατο

1 week ago
619 Views
Συγκινεί ο σκύλος του 77χρονου που έχασε τη ζωή του από τις πλημμύρες στη Λακωνία (Vid)

O Ρόκυ προσπάθησε να σώσει το αφεντικό του στις πλημμύρες και έμεινε πιστός μέχρι το τέλος.

AdTech AdΤα νερά κατέβαιναν ορμητικά από το βουνό και φούσκωσαν το ρέμα της Λάκκας στο Βλαχιώτη Λακωνίας. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ σε σχετικό ρεπορτάζ της, ο 77χρονος ξυλουργός έλυσε το σκύλο του για να μην κινδυνεύσει. Δευτερόλεπτα αργότερα τα νερά χίμηξαν στην αυλή, όπου ο 77χρονος και η σύζυγός του αγκαλιασμένοι προσπάθησαν να πιαστούν από κάπου, όμως η ορμή των νερών τους παρέσυραν.Τον άτυχο άνδρα τον πλάκωσε η σιδερένια πόρτα, ενώ η γυναίκα του δίπλα, δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει καθώς τα ορμητικά νερά τους παρέσυραν και τους δύο. Ο σκύλος ακολούθησε το αφεντικό του για περίπου 400 μέτρα μέσα στο νερό και προσπαθούσε να τον φτάσει για να τον σώσει, όμως δεν τα κατάφερε.

Όταν έφτασε κοντά του, ο 77χρονος είχε ήδη ξεψυχήσει. Ο Ρόκυ έμεινε δίπλα του και όταν τα νερά υποχώρησαν και έφτασαν οι άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει το νεκρό αφεντικό του.

Τελικά έφεραν κάποιον που τον γνώριζε και του έδωσε κάτι να φάει και έτσι τον έπιασαν Ώρες μετά το θάνατο του αφεντικού του, ο Ρόκυ συνέχισε να κάθεται στο ίδιο σημείο της αυλής, χωρίς να τρώει, βουβός.

(Με πληροφορίες από την ΕΡΤ)

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *