Πάρος: ‘Τσέπωναν δεκάευρα’ για στάθμευση χωρίς να κόβουν αποδείξεις

1 month ago
443 Views
stam

Λουκέτο για 48 ώρες σε ψαροταβέρνα του νησιού, έπειτα από έλεγχο ανδρών της ΓΓΔΕ, που χρέωνε αντίτιμο για το πάρκινγκ χωρίς να κόβει αποδείξεις

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι κλιμακίων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για φορολογικές παραβάσεις σε όλη τη χώρα. Οι ελεγκτές “σφράγισαν” με το γνωστό πλέον αυτοκόλλητο-σήμανση ψαροταβέρνα στην Νάουσα Πάρου για μη απόδοση φορολογικών αποδείξεων.

Συγκεκριμένα η επιχείρηση, που αποτελεί το στέκι ‘high society’ πελατείας στο νησί, διέθετε χώρο στάθμευσης για τους πελάτες της, τον οποίο και χρέωνε 10€, χωρίς όμως να κόβει τα απαραίτητα παραστατικά. Έπειτα από τον έλεγχο των αρχών, η ταβέρνα έκλεισε για δύο ημέρες, όπως προβλέπει ο νέος νόμος του υπουργείου Οικονομικών.

AdTech Ad

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η Γενική Γραμματεία για τα “λουκέτα” στα καταστήματα, η μη απόδοση νόμιμου παραστατικού μπορεί να επιφέρει σφράγισμα της επιχείρησης που μπορεί να φτάσει και τον ένα μήνα, γεγονός που εν μέσω της τουριστικής σεζόν αποτελεί τεράστια οικονομική πληγή για τα καταστήματα.

Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση της Ρόδου, μέχρι τότε προβλέπεται ένα διάστημα 20 ημερών κατά τη διάρκεια των οποίων ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιβάλει τυχόν ενστάσεις.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *