Παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Ελληνικό

Apr 25, 2016
431 Views
ImageHandler

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times , οι μητέρες τρέμουν κάθε νύχτα από τον φόβο για το τι θα συμβεί στα παιδιά τουςtimes nei f

Για «έκρηξη βίας» και δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «The Times» σε νέο δημοσίευμά της για την προσφυγική κρίση και το χάος που επικρατεί στα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην χώρα μας.

Το ενδιαφέρον της εφημερίδας επικεντρώνεται στο Ελληνικό εκεί όπου, σύμφωνα με την δημοσιογράφο, οι μητέρες τρέμουν κάθε νύχτα από τον φόβο για το τι θα συμβεί στα παιδιά τους, αφού πολλά είναι εκείνα που, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Μια 35χρονη Αφγανή μητέρα, η Γκουρλούζ Ταζίκ, μίλησε για το πώς αισθάνεται όταν κάθε βράδυ τα φώτα σβήνουν στο Ελληνικό.

Όπως όλες οι μητέρες στο παλιό αεροδρόμιο, η Γκουρλούζ καλεί τα παιδιά της. Όταν πηγαίνουν δίπλα της, τότε εκείνη αρχίζει να τους τραγουδά για να τα ηρεμήσει. Ωστόσο, όταν τα τρία ανήλικα παιδιά της κοιμούνται, εκείνη μένει ξύπνια, παρακολουθώντας με αγωνία κάθε κίνηση μέσα στο κέντρο γιατί, όπως λέει, «περίεργα πράγματα συμβαίνουν μέσα στο κέντρο μετά τα μεσάνυχτα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μέσα σε κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα, όπως προκύπτει και από μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών, με τους Times να κάνουν λόγω για «έκρηξη» των περιστατικών βίας.

Ένα πρόσφατο περιστασιακό, που είδε το «φως» της δημοσιότητας, είναι ο βιασμός ενός 13χρονου αγοριού από έναν Αγφανό μέσα στο hotspot της Χίου! Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε στις 15 Απριλίου και ο δράστης συνελήφθη έπειτα από καταγγελία του θύματος, ενώ του απαγγέλθηκε κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Χίου και παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο.

Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title