Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Νίκο Σμαραγδή

6 days ago
731 Views
smaragd25

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, χτυπημένος από τον καρκίνο.

“Την πρώτη κλακέτα θα την αφιερώσουμε στο Νίκο”

Βαρύ είναι το πένθος για την οικογένεια Σμαραγδή, πουαποχαιρετά σήμερα στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου, τον Νίκο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι, ήταν προγραμματισμένο για σήμερα να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας για τον Νίκο Καζαντζάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Νίκος ήταν πάντα στο πλευρό του αδελφού του Γιάννη, σε όλες τις δουλειές του. Από το «Κελλί Μηδέν», μέχρι και τον «Ελ Γκρέκο».

Μεταξύ των ταινιών και των ντοκιμαντέρ που είχαν δημιουργήσει τα τρία αδέλφια είναι τα «Χριστιανική Μνημεία», το «Χαίρε Τάσο Καράτασο» και το «Σιγά.. η πατρίδα κοιμάται».

Συλλυπητήριο μήνυμα από το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Νίκου Σμαραγδή

Η απώλεια του Νίκου Σμαραγδή, σπουδαίου οπερατέρ και διευθυντή φωτογραφίας, αφήνει φτωχότερο το χώρο του ελληνικού κινηματογράφου.

Με την υψηλή τεχνική και την ευαισθησία του φώτισε κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες και ντοκιμαντέρ Ελλήνων κινηματογραφιστών, μεταξύ των οποίων της αείμνηστης Φρίντας Λιάππα, του αδελφού του Γιάννη κ.ά. Σεμνός και ακέραιος άνθρωπος, σύντροφος πιστός στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, ο Νίκος Σμαραγδής αφήνει πίσω του μόνο φίλους και αγαπημένους συνεργάτες.

Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Νίκου Σμαραγδή και απευθύνει στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *