Σε διαμερίσματα οι μετανάστες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

May 7, 2016
410 Views
Refugees and migrants walk on railway tracks as they approach the borders of Greece with Macedonia, near the village of Idomeni September 4, 2015. European Union officials are preparing to push EU governments to take in many more asylum-seekers from pressured frontier states, including Hungary, and seeking to overcome resistance to a quota system in eastern Europe. REUTERS/Alexandros Avramidis

Μετά την πρώτη επίσημη ανακοίνωση ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα φιλοξενήσει πρόσφυγες που είχε γίνει από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα  και είχε συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη την Τετάρτη 27 Απριλίου ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Γιαννακούρας απαντώντας σε ρωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα ανέφερε:

”Ως Πελοπόννησος και ως Αρκαδία έχουμε υποχρέωση να καλύψουμε κι εμείς ένα μέρος της προσπάθειας που γίνεται από τη χώρα μας, για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης”

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι στη συνάντηση με τον κ. Βίτσα ο περιφερειάρχης είχε εκφράσει την επιθυμία και τη βούλησή του η συνεργασία αυτή να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και από την άλλη πλευρά ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει την πρόθεση να φιλοξενήσει ΜΚΟ.

Ο κ. Γιαννακούρας τόνισε ότι οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες δεν έχουν βρεθεί και πως το θέμα ακόμα έχει μείνει στις συζητήσεις.

”Η πρόταση του υπουργού είναι να υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι, που θα συγκεντρωθούν αρκετοί μετανάστες μαζί, για να μένουν σε διαμερίσματα και όχι σε αντίσκηνα. Έχουμε σκέψεις για κάποιους χώρους, αλλά δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title