Τους έταζε δουλειά στη Γερμανία και τους «έφαγε» λεφτά

6 days ago
825 Views
apati-656x410

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, μία περίπτωση απάτης σε βάρος δύο ατόμων. Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, συνελήφθη, ως δράστης ένας 59χρονος στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από ανακοίνωση, ο 59χρονος μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, προσποιούμενος ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Γερμανία, απέσπασε από δύο άτομα, 37χρονη και 42χρονο, τμηματικά κατά τον τρέχοντα μήνα, το συνολικό χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη νόμιμη μετανάστευσή τους και την πρόσληψή τους για εργασία στο κατάστημά του.

Ο δράστης κατελήφθη στην αποθήκη δεμάτων του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων Θεσσαλονίκης να παραλαμβάνει φάκελο που περιείχε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, τα οποία απαίτησε εκ νέου από τους προαναφερόμενους παθόντες, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρόσχημα.

Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, σε βάρος του δράστη εκκρεμούν έξι αποφάσεις δικαστηρίων και συγκεκριμένα των Γ’ και Δ’ Μονομελών Πλημμελειοδικείων Θεσσαλονίκης, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σιντικής, και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών, έξι μηνών και έξι ημερών, για τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *