ΤΩΡΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΜΑΤΟΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ…ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑYPΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

1 month ago
804 Views
05c128751b5c71e0875be30f19fce6da_XL

Mη σας γελάει η ηρεμία του Αυγούστου

Τον Σεπτέμβριο ο δεύτερος γύρος μείωσης των επικουρικών με μαχαίρι έως 38%. Νέο σοκ και αμόκ από τον Οκτώβριο όταν θα αφαιρεθούν και τα αναδρομικά καθώς οι μειώσεις ξεκινούν από τις συντάξεις Ιουνίου.

Έως και 38% θα δουν μειωμένες τον Σεπτέμβριο τις επικουρικές τους συντάξεις λόγω του δεύτερου κύματος επανυπολογισμού πάνω από 800.000 συνταξιούχοι. Ο πρώτος γύρος, τον Αύγουστο, είχε φέρει μειώσεις σε περίπου 66.900 συντάξεις από τις 320.000 που επανυπολογίστηκαν.

Στην πληρωμή του Σεπτεμβρίου θα έχουν υπολογιστεί με βάση τον νέο τρόπο που προβλέπει το ασφαλιστικό του Γιώργου Κατρούγκαλου πάνω από 805.000 συντάξεις.Στις πληρωμές του Οκτωβρίου, δε, αναμένεται νέο σοκ και αμόκ στα ΑΤΜ για τους δικαιούχους καθώς τότε στις μειώσεις θα προστεθεί και η πρώτη δόση της επιστροφής των αναδρομικών αφού ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι οι μειώσεις στις επικουρικές ξεκινούν από τις συντάξεις Ιουνίου και ήδη, όπως γράφει η Καθημερινή, σχεδιάζεται η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων σε τρεις δόσεις (Οκτώβριο-Δεκέμβριο).

Ο νέος συντελεστής βάσει του οποίου γίνεται ο επανυπολογισμός διαφέρει από ταμείο σε ταμείο και κυμαίνεται μεταξύ 0,5 και 0,6 για τη μεγάλη πλειονότητα, πράγμα που σημαίνει πως το μεικτό καταβαλλόμενο ποσό των επικουρικών πέφτει κατα 40%-50%. Οι μοναδικοί που γλιτώνουν είναι όσοι εισπράττουν από 1.300 ευρώ μεικτά (1.120 καθαρά) και κάτω από κύριες και επικουρικές συντάξεις…

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *