10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής στο Άργος (φωτο&βιντεο)

Apr 16, 2016
495 Views

Η έναρξη των εργασιών του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα : “Η Πληροφορική  στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση-Ρόλος και Εφαρμογές” πραγματοποιήθηκε σήμερα  στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού ” Μέγας  Αλέξανδρος” στο Άργος. Το συνέδριο διεξάγεται  από 15 έως 17 Απριλίου 2016 στην πόλη του Άργους και του Ναυπλίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.ScreenHunter_2776 Apr. 16 10.42

Σκοπός του συνεδρίου είναι να προσφέρει ένα δημόσιο βήμα ώστε να αναδειχθούν και συζητηθούν όλα τα θέματα σε σχέση με τη διδασκαλία και τη διδακτική της Πληροφορικής και αφορούν:

τις ψηφιακές τεχνολογίες στη διδασκαλία και τη μάθηση

τις καινοτόμες παιδαγωγικές πρακτικές που προωθούν νέες αντιλήψεις για την εκπαίδευση γενικότερα και

το ψηφιακό γραμματισμό εκπαιδευτικών και μαθητών

Στόχος του συνεδρίου είναι να ενθαρρύνει και να προωθήσει την επικοινωνία και την ανάπτυξη ουσιαστικού και παραγωγικού διαλόγου μεταξύ εκπαιδευτικών της Πληροφορικής, στελεχών της εκπαίδευσης, επιστημόνων και ερευνητών και γενικότερα όλων όσων ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της Πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το συνέδριο διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) και το Παράρτημα Π.Ε.ΚΑ.Π. Πελοποννήσου  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής) και το Τ.Ε.Ι, Πελοποννήσου (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής)

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Φάνης Στεφανόπουλος,η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ελισάβετ Δήμα-Πετροπούλου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αργολίδας Παντελής Ρουμελιώτης.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title