ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Απάντηση Μπόλαρη σε Ανδριανό

2 weeks ago
362 Views
Quiz35

Απάντηση Μπόλαρη σε Ανδριανό για την καταβολή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ σε πληγέντες παραγωγούς εσπεριδοειδών από τον παγετό του Φεβρουαρίου στην Αργολίδα: Ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα ώστε να ακολουθήσει η καταβολή στους δικαιούχους.

Στην 181/12-10-2015 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός με θέμα την καταβολή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ σε πληγέντες παραγωγούς εσπεριδοειδών από τον παγετό του Φεβρουαρίου στην Αργολίδα, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Μπόλαρης.

Ο Υπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

«Όσον αφορά στις προκληθείσες ζημιές από τον παγετό που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 κυρίως σε καλλιέργειες κηπευτικών – αγκινάρας στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Αργολίδας, το έργο των εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της μηχανογράφησης, με βάση την από 14-10-2015 έγγραφη ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ, όπως υπογράφεται από τον Πρόεδρό του κ. Ν. Στουπή.

Σημειώνεται ότι μόλις κοινοποιηθούν τα πορίσματα, θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους κριθέντες, ως δικαιούχους, παραγωγούς, με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και έχουν καταβάλει εμπρόθεσμα στον ΕΛΓΑ την εισφορά του έτους ζημιάς. Για όσες περιπτώσεις υπάρχουν ενστάσεις από τους παραγωγούς, προβλέπεται η διαδικασία επανεκτίμησης».

Comments

Comments are closed.