9.810 ευρώ για ένα…τσαμπί σταφύλι!

2 days ago
601 Views
tsampistafili

Tης ποικιλίας Ruby Roman

Έσπασε κάθε όριο η τιμή πώλησης ενός τσαμπιού σταφύλια που πουλήθηκε σε δημοπρασία στην Ιαπωνία, όπου ο καρπός θεωρείται σύμβολο του καθεστώτος.

Ένα τσαμπί από 30 ρώγες σταφυλιού της ποικιλίας Ruby Roman πουλήθηκε για 1.1 εκατομμύριο γιεν (9.801 ευρώ) – περίπου 317 η κάθε ρώγα, η οποία έχει μέγεθος μιας μπάλας του πινγκ – πονγκ. Οι προσφορές εποχιακών φρούτων στην Ιαπωνία προσελκύουν συνήθως μεγάλα ποσά από τους αγοραστές που αναζητούν κοινωνικό κύρος ή από ιδιοκτήτες καταστημάτων πρόθυμοι να προσελκύσουν πελάτες. Ο αγοραστής του συγκεκριμένου τσαμπιού υποσχέθηκε να το μοιράσει στους φτωχούς. «Αυτά είναι πραγματικά διαμάντια Ruby Roman» δήλωσε ο πλειοδοτης Τακαμάρου Κονίσι από την δυτική Ιαπωνία. «Θα τα εκθέσουμε στα καταστήματά μας προτού δώσουμε στους πελάτες μας να τα δοκιμάσουν» πρόσθεσε.

Η δημοπρασία ξεκίνησε με τα σταφύλια ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα φρούτα, όπως μήλα και καρπούζια που αναμένεται να πουληθούν έναντι τεραστίων ποσών.

Ο βασιλιάς των φρούτων στη χώρα είναι το πεπόνι και δίνεται ως υψηλόβαθμο δώρο. Ένα μόνο ζευγάρι πεπόνια πουλήθηκε πέρυσι σε δημοπρασία έναντι 1,5 εκατομμυρίου γιεν.

Πηγή

ethnos.gr

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title