Μέλος εγκληματικής οργάνωσης αλλά και ….υπεύθυνος για τους πρόσφυγες και μετανάστες

2 days ago
632 Views
62a01-1-1

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή, τον αν. Υπουργό αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ι. Μουζάλα και τον αν. Υπουργό αρμόδιο για
θέματα προστασίας του πολίτη κ. Ν. Τόσκα με θέμα τη σύλληψη απασχολούμενου σε υπεύθυνη θέση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά με την κατηγορία του μέλους εγκληματικής οργάνωσης η οποία εμπλέκεται σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, σε διάπραξη ληστειών και σε διακίνηση ναρκωτικών.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανάμεσα στους συλληφθέντες από κοινή επιχείρηση των Τμημάτων Ασφαλείας Άργους, Ναυπλίου και Κορίνθου, και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αργολίδας, με την κατηγορία των μελών εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, αλλά και στη διάπραξη ληστειών και στη διακίνηση ναρκωτικών, είναι και 55χρονος που κατέχει υπεύθυνη θέση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά.
Δεδομένης της σοβαρότητας της υπόθεσης,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
Αν ισχύει το ως άνω δημοσίευμα.
Αν ναι, από πότε απασχολείται ο συλληφθείς στο κέντρο του Σκαραμαγκά, βάσει ποιας σύμβασης εργασίας ή απόφασης, και ποιες ήταν οι εκεί αρμοδιότητές του.
Ποιες ενέργειες έχουν αναληφθεί και ποιες πρόκειται να αναληφθούν από το Υπουργείο για την διαλεύκανση της υπόθεσης, την πλήρη απόδοση ευθυνών, και την αποτροπή νέων παρόμοιων περιστατικών”.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *