Σαν τα «γουρούνια» στη λάσπη … Νέες αιματηρές συμπλοκές μεταξύ προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα

4 months ago
1055 Views
2016022909395288
Κιλκίς

Νέα αιματηρά επεισόδια μεταξύ προσφύγων καταγράφηκαν στη βόρεια Ελλάδα.

Το βράδυ της Δευτέρας, στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς, ομάδα περίπου δέκα Ιρακινών επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και αιχμηρά αντικείμενα σε βάρος Σύρων. Τέσσερις από αυτούς τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Οι δύο, ένας 17χρονος κι ένας 18χρονος, αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ένας 20χρονος που χτυπήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στους γλουτούς κι ένας 35χρονος που χειρουργήθηκε στην κοιλιά παραμένουν, εκτός κινδύνου, για νοσηλεία.

Και στους Ευζώνους Κιλκίς, στο ξενοδοχείο «Χαρά», 19χρονος Πακιστανός δέχθηκε πυροβολισμό, κατά δήλωσή του από άγνωστο ομοεθνή του, μετά από καυγά τους για οικονομικές διαφορές τους. Ο νεαρός τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Και στις δύο περιπτώσεις η Αστυνομία αναζητά τους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι και το απόγευμα της Κυριακής, στο ύψος του Πολυκάστρου Κιλκίς, σε βενζινάδικο που εδώ και καιρό χρησιμοποιείται ως άτυπος καταυλισμός προσφύγων, 33χρονος Σύρος δέχθηκε επίθεση από πέντε άντρες και διακομίστηκε μαχαιρωμένος στο τοπικό νοσοκομείο.

«Σε απόγνωση στη Λέσβο, πυροβολισμοί στο Κιλκίς και νέοι καταυλισμοί -μικρότερες Ειδομένες- κοντά στα σύνορα. Αυτή είναι η εικόνα της διαχείρισης του προσφυγικού από την κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, που σημειώνει:

«Όσοι γνωρίζουν τα προβλήματα, ρωτάνε που είναι το κράτος. Η απάντηση είναι απλή: Ένα κομμάτι του χτίζει το μέλλον του (!) και ένα άλλο ασχολείται με την τιμωρία των ‘μενουμεευρωπαίων’. Στο μεταξύ το καζάνι βράζει. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν αντιληφθεί ούτε το μέγεθος του προβλήματος, ούτε το μέγεθος της ευθύνης τους. Όπως και σε όλα τα άλλα προβλήματα που λιμνάζουν δηλαδή».

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, συνολικά 52.674 πρόσφυγες βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου καταγράφηκαν 8.439 πρόσφυγες, ενώ στην Αττική παραμένουν 14.510 άτομα, εκ των οποίων 2.900 στον Σκαραμαγκά.

Σε δομές της Κεντρικής Ελλάδας φιλοξενούνται 2.224 πρόσφυγες, στη Νότια 289 και στη Βόρεια Ελλάδα 27.212, η πλειονότητα των οποίων, 4.013 άτομα, στο Πολύκαστρο (Νέα Καβάλα).

Newsroom ΔΟΛ

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *