ΟΑΕΔ: Γιατί δεν πληρώθηκε το επίδομα των ανέργων

Apr 12, 2016
525 Views
OAED

Δεν έλαβαν το επίδομά τους, σήμερα, χιλιάδες άνεργοι, λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφορικής του ΟΑΕΔ.

Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, έως και πριν από λίγο, δεν είχε καταστεί εφικτό να τεθεί σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα, που συνδέεται με την Τράπεζα, που έχει αναλάβει την καταβολή των μηνιαίων επιδομάτων ανεργίας, ώστε να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά που τους αναλογούν.

AdTech Ad

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, χωρίς να μπορεί ακόμα να γίνει ακριβής εκτίμηση, υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 20.000, οι άνεργοι που βρέθηκαν σήμερα, μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη, να μην λάβουν το επίδομα, που τόσο απαραίτητο είναι για το βιοπορισμό τους. Υπολογίζεται ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε θα καταστεί εφικτό να ξεπεραστεί έως αύριο το πρωί, έτσι ώστε να προχωρήσει η καταβολή των πληρωμών.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι χιλιάδες δικαιούχοι – άνεργοι, που έμειναν σήμερα, χωρίς επίδομα ανεργίας, θα διαπιστώσουν ότι πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους, το ποσό που τους αναλογεί, το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η 3η φορά που προκύπτει ανάλογο πρόβλημα, που επηρεάζει τις καταβολές επιδομάτων ανεργίας. Εκτιμάται ότι ο λόγος του τεχνικού προβλήματος, είναι η ταυτόχρονη λειτουργία μιας σειράς από παράλληλων προγραμμάτων, όπως είναι για παράδειγμα η Κοινωφελής Εργασία, που έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής του ΟΑΕΔ.

 

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title