Ο Πούτιν έσωσε τον Ερντογάν; Ποιος ο ρόλος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

4 days ago
567 Views
erdogan_putin_85600900-696x398

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες «άκουσαν» την εντολή των πραξικοπηματιών για εξουδετέρωση του Ερντογάν και ενημέρωσαν τον Τούρκο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, το οποίο ωστόσο επικαλείται μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρει πως οι Ρώσοι ήταν αυτοί που ενημέρωσαν τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ) την Παρασκευή το απόγευμα πως επρόκειτο να εκδηλωθεί πραξικόπημα σε λίγες ώρες.sputnik_0

Σύμφωνα με το ιρανικό «Fars News» την προηγούμενη εβδομάδα οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να υποκλέψουν επικοινωνίες του τουρκικού στρατού, που έδειχναν πως οργανωνόταν πραξικόπημα κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Μάλιστα ανάμεσα στις συνομιλίες ήταν και η εντολή των στασιαστών στους στρατιώτς που τους ακολουθούσαν να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν -να συλλάβουν ή να σκοτώσουν-, ο οποίος έκανε διακοπές στη Μαρμαρίδα.

Η πληροφορία μεταφέρθηκε αμέσως στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT), λένε διπλωματικές πηγές, ενημερώθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν και αμέσως λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διαφυγή του Τούρκου προέδρου. 

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title