Στους 22 οι τραυματίες από τα σοβαρά επεισόδια στο hotspot

Apr 30, 2016
441 Views
25228990_145430.limghandler

Χωρίς προβλήματα λειτουργεί την Μ. Τετάρτη το hot spot της Μόριας, μετά τη χθεσινή έκρηξη βίας που ακολούθησε την επίσκεψη σε αυτό του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και του Ολλανδού ομολόγου του.

Με το φως της μέρας τελικά αποδεικνύεται ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν, κυρίως στο χώρο της φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, περιορίζονται σε καταστροφές ξενοδοχειακού εξοπλισμού και σπάσιμο τζαμιών και τέλος καταστροφή καμερών ασφαλείας. Επίσης κάηκαν κάδοι απορριμμάτων, όταν οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε κλινοσκεπάσματα μέσα σε αυτούς.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου Μυτιλήνης, συνολικά χθες από το hot spot μεταφέρθηκαν 22 τραυματίες, ανήλικοι στο σύνολο τους, τραυματισμένοι από συμπλοκές με άλλους υπό περιορισμό συνομηλίκους τους. Όλοι μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκαν στο hot spot.

Σήμερα, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο hot spot της Λέσβου προκλήθηκε χθες μία κατάσταση έντασης και βίας. Τα γεγονότα αυτά φέρνουν στην πρώτη γραμμή την ανάγκη της άμεσης αποσυμφόρησης του νησιού, μαζί με την υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνήσει ενισχύοντας τις αστυνομικές δυνάμεις για την ηρεμία, την τήρηση του νόμου και την τάξη».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί της Λέσβου.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title